Mladí Ladí Jazz s Paris Combo a Krisem Bowersem + soutěž o 2x2 vstupy na každý koncert!

Mladí Ladí Jazz s Paris Combo a Krisem Bowersem + soutěž o 2×2 vstupy na každý koncert!

Již sedmým rokem bude v dubnu probíhat v Praze mezinárodní festival MLADÍ LADÍ JAZZ, jenž představuje to nejlepší ze světového jazzu v podání nastupující generace a zároveň chce přivést k jazzu mladé posluchače.

Letos vystoupí 1.dubna v Paláci Akropolis francouzská skupina Paris Combo. Do Česka se vrací po třech letech a představí samozřejmě i svou poslední desku „5“. Jejich muzika je živelná v tom nejlepším slova smyslu, pulsuje eklektickou směsí francouzského šansonu s prvky amerického jazzu, swingu 30.let (tím tehdy Paříž žila naplno) a romskými rytmy a temperamentem. Může za to expresivní zpěv a akordeon zpěvačky a herečky Belle du Berry, která tuto formaci v roce 1995 zakládala. Spolu s ní tu hrají kytarista a banjista alžírsko-romského původu Potzi, perkusista Jean-Francois Jeannin, kontrabasista Emanuel Chabbey a David Lewis, trumpetista a pianista z Austrálie.

SOUTĚŽ o 2×2 vstupy:  Jak zní pravé jméno zpěvačky a herečky Belle du Berry? Výherce budeme kontaktovat v pondělí 28.března.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]

 

Do MeetFactory pak zavítá 15.dubna americký pianista a hráč na el.klávesové nástroje Kris Bowers (mimochodem to bude 10 dní po jeho 27.narozeninách). Tento držitel Grammy bude v Česku koncertovat zcela poprvé! V roce 2011 zvítězil v prestižní klavírní soutěži Monk International Jazz Piano Competition, ovšem často spojuje zvuk akustického jazzového piana s elektronikou a prvky r´n´b, často s filmovou atmosférou. Však také složil hudbu k několika celovečerním dokumentárním filmům (ostatně se narodil se v Los Angeles a jeho otec je scénárista). Spolupracoval na albu s Jay Z a Kanye West, v roce 2012 doprovázel Marcuse Millera na jeho světovém turné. Bowersovo poslední autorské album vyšlo na prestižním labelu Concord Records na konci roku 2014 a zove se „Heroes + misfits“. Bowersovým předskokanem pak bude tuzemská formace Android Asteroid se svou nápaditou směsí downtempa, hip-hopu, minimalismu a new-jazzu.

SOUTĚŽ o 2×2 vstupy:  Bowers napsal hudbu také k dokumentárnímu životopisnému filmu nazvaném „Elaine Stritch: Shoot Me“ z roku 2013. Kdo to byl(a) Elaine Stritch? Výherce budeme kontaktovat v pondělí 28.března.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]

 

Více na http://www.pariscombo.com/, http://www.krisbowers.com a webu festivalu http://www.mladiladijazz.cz/