Do Hořic se blíží horké JazzNights!

Do Hořic se blíží horké JazzNights!

Pražský bbVe dnech 6. a 7.listopadu se přes podorlické město Hořice převalí jazzová a blues-rocková vlna v podobě festivalu JazzNights. V Domě kultury Koruna se představí osm kapel plus na after party v restauraci Staré časy další dvě (Swing Hořice a moderní Prádelna).

6.listopadu zahájí jazzobití pod horami Los Rumberos Trio, a to v karibské kavárně. Poté již na hlavním pódiu vystoupí experimentální vokální kvarteto Yellow Sisters, výsostně jazzové Josef Vejvoda Trio se sólistou Michalem Žáčkem a Milan Svoboda se slovutným Pražským big bandem.

7.listopadu se v karibské kavárně představí Mariachi Espuelas z Boskovic, hrající tradiční mexickou hudbu. Ve velkém sále pak čekají skutečné blues-rockové lahůdky, takže popořádku. První vlna: Linwood Lee Taylor Trio, což je americký kytarista a zpěvák s česko-slovenskou rytmikou (Rasťo Uhrik – baskytara, Tomáš Hobzek – bicí). Druhá vlna se převalí v podobě osvědčeného Luboš Andršt Blues Bandu s hostujícím zpěvákem Peterem Lipou. A závěrečná vlna? Přímo tsunami! Rakouské trio Roosevelt Houserockers, hrající elektrické chicagské blues, budou opravdu příslovečným vyvrcholením…

Kompletní informace o festivalu na internetových stránkách http://jazznights.cz/

The Roosevelt Houserockers - Highway 49