Závanem mladého jazzu můžete být i vy!

Závanem mladého jazzu můžete být i vy!

krokus-jazzJiž počtrnácté se v říjnu bude v polské Jelení Hoře konat prestižní KROKUS JAZZ FESTIVAL, jehož součástí je také mezinárodní soutěž mladých jazzových formací ZÁVAN MLADÉHO JAZZU. Zúčastnit se může jakýkoliv jazzový soubor či jednotlivec, kteří ještě nemá vlastní album. Finálové soutěžní koncerty proběhnou pak přímo v rámci festivalu ve dnech 24. a 25.října, a to před porotou, složenou z věhlasných jazzových osobností (vloni za českou stranu seděl v porotě Jaromír Honzák, letos to bude pravděpodobně Jiří Stivín).

Vítěz obdrží cennou sošku Golden Crocus, 1.500 Euro a možnost natočit album (vloni díky tomu vyšel debut kvinteta Kamila Piotrowicze – recenze zde), druhý v pořadí 1.000 Euro (vloni to byl náš Ostrich Quartet!) a třetí příčka obnáší odměnu 500 Euro. O úrovni loňské soutěže dostatečně vypovídá festivalové 2CD, sestavené z vystoupení zúčastněných finalistů.

Jediné, co zájemce musí do 31.srpna (!!!) učinit, je vyplnit přihlášku (a samozřejmě podepsat vedoucím souboru) a společně s promo CD s nahranými třemi soutěžními skladbami z repertoáru (a nemusí to být nutně vlastní kompozice, může jít i o převzaté věci, včetně standardů) poslat poštou na adresu Office International Krokus Jazz Festival, 1.Maja 60 Street, 58-500 Jelenia Góra, Poland. Zásilku nezapomeňte viditelně označit Jazz Competition – „The Breath Of Young Jazz“!

Přihlášku a pravidla soutěže najdete na webových stránkách festivalu http://www.krokusjazzfestiwal.pl/ či Kulturního centra Jelení hora http://www.jck.pl/ . Neváhejte a zkuste štěstí! Skromnost není na místě…