Břehy Labe v Hradci Králové opět zalije jazz!

Břehy Labe v Hradci Králové opět zalije jazz!

Letošní, v pořadí již sedmá NÁBŘEŽNÍ JAZZOVÁ POUŤ, proběhne na břehu Labe v Hradci Králové v sobotu 1.srpna. A tentokrát s mezinárodní účastí! Na dvou scénách se od 16.00 vystřídá celkem pět souborů. A slyšet je můžete zcela zadarmo…

Na Eliščině nábřeží (na schodech Muzea východních Čech) vystoupí plzeňská kapela St.Johnny Band, která je považována za jedinou českou kapelu, jež hraje tzv.jump-blues 50.let. Založil ji roku 2005 Jan Stehlík (alias St.Johnny), inspirován svými cestami po americkém Jihu. Jeho syrový pěvecký projev, poučená hra na kytaru a stará aparatura vytváří autentický bluesový zvuk. Vedle autorských věcí zazní i původní bluesovky, určitě i tato:

Na labské nábřeží zavítá také Stanislav Mácha Trio. Pianistu Stanislava Máchu zajisté znáte z tria Roberta Balzara a také jako zakladatele Illustratosphere, doprovodné kapely Dana Bárty. Od loňského roku se věnuje vlastním projektům, jako je třeba právě toto trio se znamenitou rytmikou – Josef Fečo (kontrabas) a Otto Hejnic (bicí).

Na druhé scéně, naštěstí nikoliv paralelně, ale na střídačku, vystoupí postupně tři soubory. Nejprve francouzský Digue Bazar Compagnie, který pochází z Nantes a hraje pravověrný neworleánský dixieland. Včetně takových pecek, jako „Sweet Georgia Brown“, „Tiger Rag“, „Night Train“ či „Doctor Jazz“!

Digue Bazar Compagnie, Le clip'

Z úplně jiného jazzového soudku čerpá výbušný prach slovensko-česká formace Carpet Cabinet. Ta vznikla v roce 2013 v Brně a šestice muzikantů plus mladá zpěvačka Ashley Sarah Abrman s vervou kombinují jazz s prvky funky, house, hip-hopu a R´n´B.

Carpet Cabinet - God Sake Naživo_FM Demovnica_FM

Letošní Nábřežní jazzovou pouť uzavře malšovický bigband Kouma, hrající klasický velkoorchestrální swing. O této partě čistokrevných amatérů se můžete dočíst například zde.

Kompletní informace naleznete na webových stránkách http://www.jazznabrezi.goneo.cz/