Festival Respect plnoletý! Velká soutěž o volné vstupy na víkendovou Ladronku i na Cedrica Watsona!

Festival Respect plnoletý! Velká soutěž o volné vstupy na víkendovou Ladronku i na Cedrica Watsona!

18.ročník RESPECT FESTIVALU se po výjimečném antré (26.května estonský soubor Hortus Musicus) blíží svému velkolepému vyvrcholení – víkendové open-air přehlídce v pražském parku Ladronka ve dnech 13. a 14.června!

Vystoupí opravdové hvězdy world-music. V prvé řadě malijská legenda a nejúspěšnější africký interpret současnosti Salif Keita a neméně proslulá dvojice z téže africké země Amadou&Mariam. Dále britsko-indická zpěvačka Susheela Raman, jež vytvořila sérii projektů s hudebníky z jihu Indie, odkud čerpá inspiraci. Marseillský sbor Lo Cor de la Plana uchvacuje polyfonními zpěvy Středomoří, které propojil s ostrými severoafrickými rytmy. Kytarista Paolo Angeli ze Sardínie mile překvapil na loňské přehlídce Womex svou fúzí avantgardy a tradiční hudby rodného středomořského ostrova. Portugalské fado má u nás vždy úspěch, už proto, že jsme měli možnost slyšet a vidět ty nejlepší interprety jímavě emotivního stylu; nová hvězda Lula Pena fado navíc spojuje s temnějšími písňovými vrstvami a díky hluboce položenému hlasu si vysloužila dokonce srovnání s Leonardem Cohenem! Svižná romská hudba tady zazní také – maďarská skupina Parno Graszt existuje bezmála třicet let a patří k těm nejlepším. S inovativní fúzí ostrovního folku s minimalistickými smyčkami se představí britská čtveřice Spiro. Žánrovou jedinečnost Jížní Afriky bude tentokrát reprezentovat soubor Abavuki. A nebude chybět ani třeskutá směs Afriky s divokým free-jazzem v podobě kultovní americké kapely The Pyramids.

A samozřejmě jako obvykle bude v areálu Ladronky připraven pestrý program pro děti, interaktivní výtvarné a folklórní instalace, stánky s exotickými artefakty, občerstvením a hudebními nosiči i knihami, taktéž se budou prezentovat neziskové a občanské organizace.

SOUTĚŽ o 2×2 vstupy!

Marseillský sbor Lo Cor de la Plana již u nás koncertoval – víte kdy a kde? Výherce budeme kontaktovat 8.června emailem.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]

 

Respect Festival jsou také koncerty v rámci doprovodného programu, jež jsou neméně atraktivní. Odehrávají se v žižkovském Paláci Akropolis, domovské scéně agentury Rachot, organizátora festivalu. A na jeden nesporně zajímavý koncert jste též zváni, a to s možností výhry dvou vstupů.

Hvězda, akordeonista, houslista a zpěvák z jihu USA Cedric Watson, a to s doprovodným bandem Bijou Creole vystoupí v Paláci Akropolis v úterý 9.června. Byl již dvakrát nominován na cenu Grammy a jeho cajun v sobě spojuje francouzskou lehkost a čenošskou muzikální radost v nesmírně pohodové, ale zároveň i výbušné směsi kreolské tradice, zydeco, country i blues.

SOUTĚŽ o 2×1 vstup! Výherce budeme kontaktovat 5.června emailem.

Z jakého konkrétního státu na jihu USA pochází Cedric Watson?

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]

Kompletní informace o festivalu na webových stránkách http://respectfestival.rachot.cz/