V Přibyslavi se počtvrté rozhoupe jazz!

V Přibyslavi se počtvrté rozhoupe jazz!

Také v Přibyslavi na Vysočině se žije jazzově! V sobotu 30.května se v areálu farní zahrady a v přilehlé farní stodole uskuteční 4.ročník festivalu HOUPAČKA.

Ve 14.43 festival zahájí domácí šestnáctičlenný orchestr Himbeere Brombeere, jenž hraje široký repertoár z jazzové historie i současnosti (viz.: http://bandzone.cz/himbeerebrombeere).

Po dětském divadelním představení („Vivi tady nebydlí“ a brněnský soubor Anička a letadýlko) vystoupí pražský swingový vokální soubor Hot Sisters, a to za doprovodu kontrabasu a klavíru. Akustický swing dozajista osvěží a třeba i roztančí. Trojice zpěvaček Alice Bauer, Sophia a Doris Lamos jsou skutečně vynikající!

Houpačka vyvrcholí koncertem berlínské kapely Radio Citizen. Ta mimochodem v českých luzích a hájích vystoupí zcela poprvé a představí svůj nejnovější repertoár z čerstvého alba! Osmičlenný band ve svém jazzu na elektronickém základě spojuje též prvky souly, hip-hopu, silných groovů a dubu, také world music. Frontmanka, zpěvačka Natalie Greffel pak zpívá jako o život…( https://soundcloud.com/radio-citizen).

 

 

Více informací na webových stránkách festivalu: http://www.houpej.se/