Szidi Tobias představí v Brně své nové album & soutěž o 2x2 vstupy

Szidi Tobias představí v Brně své nové album & soutěž o 2×2 vstupy

Po třech letech vydala (česko)slovenská zpěvačka a herečka SZIDI TOBIAS na konci loňského roku nové album – zove se „JOLANKA“ a vydala ho na slovenské značce Pavian Records. Po prosincových křtech v Bratislavě a Praze se tato osobitá a nespoutaná (v pravém slova smyslu) šansoniérka představí s novými písněmi také v Brně, a to dne 4.května v Mahenově divadle.

Nové album je podle slov samotné Tobias nejosobnější v její dosavadní kariéře. Vyrovnává se na něm se smrtí milované matky, výjimečné ženy, která své dceři nesmírně fandila. Proto si také jednu píseň otextovala sama Szidi Tobias, ačkoliv se do té doby jako textařka neprojevovala. Je v maďarštině a jmenuje se příznačně „Édesanyám“ (Matka). „Je to velmi osobní text, nevím, jestli ho budu někdy zpívat na jevišti, neboť je smutný,“ vyjádřila se autorka. „A to album by mělo být radostnou zprávou pro mou mámu.

Ale přece jen zde najdeme nejen smutek, ale dokonce také ostny vzteku a vzdoru. Třeba ve skladbě „Hore nohami“ jsou použity výroky z projevů politiků (jako např.bývalého slovenského prezidenta Gašparoviče, ale také Obamy, Putina a dalších). Tobiasové dvorní textař (a manžel) Peter Lipovský dodává: „Máme jich plné zuby!“ V jiné písni, jež se jmenuje „Tvrdohlavá“, zpívá Tobias o tvrdohlavosti, se kterou nechce přijmout to, co se okolo ní děje…

Také po hudební stránce jsou nové písně Szidi Tobias pozoruhodné. Její dvorní skladatel Milan Vyskočáni opět prokázal svůj nevšední talent pro výrazově pestré melodie a aranže. V doprovodné kapele navíc figurují takoví muzikanti, jako třeba Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Stano Palúch a Milan Osadský.

Soutěž o 2×2 vstupy!

Dvě dvojice z vás může být 4.května v brněnském Mahenově divadle zdarma u toho. Stačí zodpovědět prostou otázku: Proč se nové album Szidi Tobias jmenuje „Jolanka“?  Výherce budeme kontaktovat 30.dubna emailem.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]