Američtí The Bad Plus budou ladit jazz v pražské Akropoli a  Rychlosoutěž o dva vstupy!

Američtí The Bad Plus budou ladit jazz v pražské Akropoli a Rychlosoutěž o dva vstupy!

V rámci letošního ročníku nesmírně ambiciózního festivalu Mladí ladí jazz vystoupí dne 18.dubna v pražském Paláci Akropolis hvězdné americké trio THE BAD PLUS.

Do Prahy se vrací po sedmi letech a tentokrát se nebude prezentovat svými jedinečnými adaptacemi mimojazzových hitů (např.Neila Younga, Nirvany, Aphexe Twina…), ani neuvěřitelným uchopením Stravinského „Svěcení jara“, ale holdem free-jazzovému guru Ornettu Colemanovi. Takže opět pořádná divočina, jen poněkud jiná, umocněná navíc hostujícími dechaři. Trio ve složení Reid Anderson (bass), Ethan Iverson (piano) a David King (bicí) doplňují v tomto výjimečném projektu, nazvaném „Science Fiction“, trumpetista (respektive kornetista) Ron Miles i saxofonisté Sam Newsome a Tim Berne.

Praha tak bude jedním z pouhých 9 míst, kde se The Bad Plus s tímto projektem představí na svém turné mimo zámoří! A dva z vás mohou být u toho zadarmo! Stačí zodpovědět pro jazzofila jednoduchou otázku:

Proč se projekt tria, věnovaný Ornettu Colemanovi, jmenuje právě „Science Fiction“? Výherce budeme kontaktovat emailem ve čtvrtek 16.dubna.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]