Pekelný nářez Fanfare Ciocarlia znovu v Praze & soutěž o 2 vstupy

Pekelný nářez Fanfare Ciocarlia znovu v Praze & soutěž o 2 vstupy

Dobří holubi se vracejí, ano – zběsilá romská dechovka FANFARE CIOCARLIA se po roce opět chystá do Prahy. V pondělí 13.dubna vystoupí v Lucerna Music Baru (ve 20.00). A že je nač se těšit, o tom svědčí náš report právě z jednoho z loňských koncertů těchto fenomenálních vesnických muzikantů!  V roce 2006 vyhrála tahle dechovka z vesnice Zece Prajini ze severovýchodu Rumunska, kde žije 80 romských rodin, udržujících balkánsko-turecké hudební tradice, v Británii prestižní cenu BBC Radio 3 World Music Award. Tehdy byla jejich hudba označena jako pekelný nářez. Však také staccatová hra dechových nástrojů tepe až ve zběsilých 200 beatech za minutu! Techno kouzelníci se mohou se svými vytuněnými buchary jen rdít…

Jejich zatím poslední albový počin, pojmenovaný příhodně „Devil´s Tale“, vyšel na počátku loňského roku a Fanfare Ciocarlia jej natočila v Kanadě s novým Djangem Adrianem Raso. Inspirace na něm sahají až k neworleanskému jazzu i evropskému gypsy-swingu. Ale na koncertech přece jenom vládnou více rozdivočelé osmánské rytmy!

Soutěž

Soutěžní otázka: Dva nositelé správné odpovědi získají volný vstup na koncert v Lucerna Music Baru, zní: Co znamená česky výraz „fanfare  ciocarlia“? Na odpovědi se těšíme do středy 8.dubna, výherce budeme kontaktovat emailem.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]