THE TOURÉ-RAICHEL COLLECTIVE & soutěž o 2 vstupy

THE TOURÉ-RAICHEL COLLECTIVE & soutěž o 2 vstupy

Syn nejslavnějšího afrického muzikanta Ali Farky Toureho – Vieux Farka Touré – a zásadní ikona izraelské hudební scény – Idan Raichel – přijíždějí do Prahy představit své druhé studiové album The Paris Session.  Jejich první deska The Tel Aviv Session z roku 2012, která má základ v klasické kytarové hudbě Západní Afriky okořeněné jazzovými a popovými prvky a byla kritiky hodnocena jako jedno z nejlepších alb roku.

Idan Raichel je od mládí fascinován tradiční hudbou z různých koutů světa a snaží se ji propojovat se současnými hudebními směry. Jeho debut byl třikrát platinový, získal nominaci na cenu BBC Radio 3 World Music Award a New York Times ho zařadil mezi to nejlepší z žánru word music v roce 2008. Vystupoval na předávání Nobelovy ceny míru, několikrát hrál pro prezidenta Obamu a spolupracoval s řadou hvězd z celého světa.  Jeho spolupráce s malijským muzikantem, která vznikla při náhodném setkání na letišti v Berlíně je tedy jen logickým pokračováním jeho dosavadního hudebního směřování.
Sestava na pražském koncertu:  Vieux Farka Touré – kytara, zpěv,  Idan Raichel – klavír, fender piano, moog, zpěv, Souleymane Kane – perkuse, djembé, calabash, zpěv, Yogev Glusman – basová kytara

 

Koncert se koná 26.2.2015 19:30, Divadlo u hasičů a můžete vyhrát dva vstupy na tento výjimečný koncert.

Odkud pochází Vieux Farka Touré? Na odpovědi se těšíme do pondělí 23. února. Výherce budeme kontaktovat emailem.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]