Kapela Limbo si k desetiletému výročí nadělila film

Kapela Limbo si k desetiletému výročí nadělila film

Multižánrová kapela Limbo slaví letos deset let od svého vzniku a tvůrčí skupina PRO Social dnes na internetu publikovala film o první dekádě kapely. V půlhodinovém filmu si divák projde historií hudební formace a dostane se blíže k tvůrčímu procesu, jehož výsledkem je výjimečná hudba v podání Limba.

„Limbo je pro mě hodně srdeční záležitost, je to prostor pro opravdu svobodnou tvorbu. Za těmi deseti lety je hodně práce, prošli jsme si i těžkými obdobími. Cítil jsem potřebu se s tím desetiletím vyrovnat a film mi připadal jako skvělé médium pro reflexi jedné tvůrčí kapitoly, abychom dál mohli jít s čerstvou inspirací,“ řekl k tomu Pavel Hrubý, frontman kapely.

„Muzikanti v Limbu hudbu nehrají, oni ji tvoří, na každém koncertě nebo při práci na desce. Náš krátký film proto není ani tak historiografií kapely, jako spíš zjišťováním, kde se bere všechna ta kreativita, která Limbo jasně odlišuje od jiných jazzových kapel,“ dodal k tomu Mirek Koranda z tvůrčí skupiny PRO Social, jeden z autorů filmu.

„Natáčení s Limbem nebyla žádná rutina, před kamerou byli výjimeční umělci. Byla to zkrátka spolupráce, na kterou se nezapomíná,“ dodal kameraman a spolutvůrce filmu Petr Točín.