JAZZ ON 5

JAZZ ON 5

jazzOn5-2014Již šestý ročník úspěšného mezinárodního jazzového festivalu JAZZ ON5 proběhne v klubu Jazz Dock mezi 18. a 22. listopadem. Každý den čekají posluchače dva koncerty kapel z různých koutů světa. Událostí festivalu bude bezesporu vystoupení Kneebody (USA) a headlinera festivalu: Bill Evans & His Soulgrass Band.

Po pěti úspěšných ročnících se festival Jazz On5 stal neodmyslitelnou součástí podzimní kulturní nabídky městské části Praha 5, potažmo celého hlavního města a v širším kontextu i České republiky. Proto chystáme 6. ročník této hudební přehlídky jazzových, bluesových i dalších interpretů. Chtěli bychom přiblížit divákům to nejlepší ze současné hudební scény, a proto jsme oslovili interprety zvučných jmen z celého světa a samozřejmostí bude také účast vybraných hudebních uskupení z České republiky a ze Slovenska.

V pěti dnech nabitých hudbou uvidíme hodně pestrý stylový záběr od tradiční africké hudby (Ogoya Nengo & Dodo Women’s Group), přes syrové blues (Gwyn Ashton) nebo čistě vokální jazzové těleso (Skety), až po progresivní postmoderní jazz (Kneebody), nebo elektronický nu-jazz (Alvik). Největší hvězdou festivalu je americký saxofonista Bill Evans. Jeden z nejlepších světových saxofonistů, držitel Grammy a bývalý spoluhráč Milese Davise – přiváží svůj aktuální projekt Soulgrass Band. Hudba, kterou prezentují je energickou kombinací tradiční americké hudby – bluegrassu, soulu, jazzu a rocku. Vybral si skvělé spoluhráče – kapelu spoluvytváří zpívající bubeník Josh Dion, kytarista Mitch Stein, a basista Dave Anderson jejich groove je opravdu strhující. Bill Evans kromě tohoto projektu spolupracuje s největšími hvězdami světové hudby, jako je např. Herbie Hancock, Allman Brothers, Robben Ford, Warren Haynes & Gov’t Mule, Randy Brecker, Medeski Martin and Wood a další.

Celý program doplní neméně zajímavé koncerty mezinárodních hudebních skupin – Brian Charette Sextet nebo Suzanne Higgins Quartet, a také nufolkový Circus Ponorka. V rozpětí pěti dnů si tedy každý divák najde jistě několik hudebních událostí, které budou přínosem právě pro jeho osobní hudební cítění. Spolupořadatelem šestého ročníku mezinárodního jazzového festivalu je MČ Praha 5 a agentura W & M production s.r.o.