Michael Patches Stewart & AMC Trio + SOUTĚŽ

Michael Patches Stewart & AMC Trio + SOUTĚŽ

Dozvuk 36. Mezinárodního jazzového festivalu Praha. Skvělá kombinace hudebníků, které jste mohli již během festivalu vidět, ve zcela originálním projektu – to je festivalový dozvuk v podání Michaela Patchese Stewarta a slovenského AMC Tria.

Michaela „Patches“ Stewarta, rodáka z kolébky jazzu – New Orleans – s precizní technikou a nezaměnitelným feelingem přivedl do světa velkého jazzu Quincy Jones a mezi hvězdy, s nimiž dlouhodobě spolupracoval, patří např. Al Jarreau nebo Whitney Houston.

V rámci svých sólových projektů se Patches snaží spojit svou vášeň, zkušenosti a hudební genialitu s muzikanty napříč kontinenty. Jeho jedinečný hudební styl pohybující se na pomezí jazzu, R´n´B a funku tak získává nové a často nevšední polohy.

Jeho pražské vystoupení se ponese právě v tomto duchu. Proto jej také uslyšíme společně se slovenskými AMC TRIO. Můžete se těšit na originální a neopakovatelné spojení původních, autorských skladeb slovenského tria s dalším hvězdným muzikantem. V rámci festivalu se představili s kytarovým mágem Markem Whitfieldem a bude jistě zajímavé porovnat, jak odlišně budou v Patchesově pojetí znít skladby slovenské sestavy charakteristické důrazem na melodičnost a výrazný motiv.

Soutěž

Během 36th International Jazz Festival Praha jste měli možnost vidět špičky české i světové jazzové scény. Dne 16. 11. 2014 od 21. 30 jsme pro Vás připravili dozvuk festivalu v podání skvělého amerického trumpetisty Michaela „Patches“ Stewarta který předvede svoje umění společně se slovenským projektem AMC Trio, který jste na festivalu mohli zahlédnout společně s Markem Whitfieldem.

Na tento koncert jsme pro všechny příznivce jazzu připravili soutěž o 1 x 2 vstupenky.

Odpovězte na soutěžní otázku a odpověď zašlete na adresu marketing@redutajazzclub.cz nejpozději do neděle 16. 11. 2014 do 12:00 (do předmětu napište „soutěž“). Ze správných odpovědí vylosujeme dva výherce, kteří obdrží vstupenky na tento koncert. Výherce bude informován emailem nejpozději do 13:00 a vstupenku si bude moct vyzvednout na pokladně klubu Reduta přímo před koncertem.

Soutěžní otázka:

Michael „Patches“ Stewart se na 36. International Jazz Festival Praha již jednou představil. Napište jméno kapely, se kterou si na festivalu posledně zahrál.

Pro nápovědu navštivte stránky www.jazzfestivalpraha.com