Edith Piaf ožije v listopadu v Praze v představení EDITH THE SHOW ► soutěž o 2x2 vstupy

Edith Piaf ožije v listopadu v Praze v představení EDITH THE SHOW ► soutěž o 2×2 vstupy

Edith-2014_PrahaLoni uplynulo 50 let od chvíle, kdy nás opustila osudová žena francouzského šansonu Edith Piaf. Její pohnutý život a zejména nezapomenutelné písně si budou moci připomenout diváci a posluchači v Brně a Praze. Po velmi úspěšném turné v roce 2013 se unikátní výpravné představení Edith The Show vrací: v brněnském Janáčkově divadle se odehraje v neděli 16. listopadu 2014, poté zamíří do pražské Hybernie, kde se odehrají dvě představení, a to 17. a 18. listopadu.  Nesmrtelné královně šansonu prostřednictvím jejích nejlepších písní vdechne život Jil Aigrot, francouzská zpěvačka, která dala hlas velké šansoniérce i ve filmu Edith Piaf (La Vie en Rose).  

Velkoryse pojaté představení, ve kterém zpěvačku doprovodí kvartet pařížských muzikantů a projekce řady dobových snímků z Paříže a zejména samotné Edith Piaf, je rozděleno do dvou částí. První na nás dýchne atmosférou Montmartru, legendární bohémské čtvrti, v jejímž pulzujícím každodenním a každonočním životě se snoubí hudba, umění a krása s polosvětem alkoholu, prostitutek a drog a jejíž atributy poznamenaly život i písně „pařížského vrabčáka“. Ve druhé části sledujeme Edith v poválečném čase největší slávy, kdy při jejích koncertech praskala ve švech pařížská Olympie a řada dalších sálů po celé Evropě.

L’Accordéoniste, La vie en rose, Hymne á l’amour, Padam…Padam…, Milord, Non, je ne regrette rien – všechny tyto písně Edith Piaf jsou klenoty hudby 20. století a základními kameny tradice šansonu. V představení ožijí díky Jil Aigrot – francouzské zpěvačce, která dala hlas velké šansoniérce i v celosvětově úspěšném filmu Edith Piaf (La Vie en Rose). Americký časopis Newsweek tehdy napsal: „Herečka Marion Cotillard dostala za pozoruhodné ztvárnění Edith Piaf v La Vie en Rose Oscara, ale ve filmu je ještě jeden úžasný výkon, který vdechuje Edith život, a jeho autorka zůstala vašim zrakům skryta: francouzská zpěvačka Jil Aigrot…“

Více informací na www.edith-theshow.com

Soutěž

Soutěž o 2×2 vstupy na toto výjimečné představení! Stačí odpovědět na otázku:  Jak se jmenoval životopisný film, který byl natočen v roce 2007 a kdo hrál postavu Edit Piaf? Výherce budeme kontaktovat 1.listopadu.

[iphorm id=1 name=“Soutěž“]