Colin Currie se Stevem Reichem a mnoho dalších hvězd na letošním festivalu Struny podzimu + soutěž

Colin Currie se Stevem Reichem a mnoho dalších hvězd na letošním festivalu Struny podzimu + soutěž

První tóny Mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu patřily 6.října královně portugalského fada Marize.

Zájem o vstupenky na letošní ročník byl tak velký, že se pořadatelé rozhodli vyjít vstříc poptávce a dvě vystoupení přesunuli do sálů s větší kapacitou. Soubor skotského perkusionisty Colina Currieho za osobní účasti legendárního skladatele Steva Reicha se uskuteční 14. října v novém koncertním prostoru Forum Karlín. A virtuóz na mandolínu Chris Thile s ikonou světového klavíru Bradem Mehldauem zahraje 3. listopadu ve Velkém sále Lucerny.

Struny podzimu v letošním roce opět předkládají posluchačům pestrou paletu hudebních lahůdek mnoha žánrů v podání interpretů světové extratřídy. Můžeme se těšit například na respektovanného amerického klavíristu Ahmada Jamala, který vystoupí 19.10. v Rudolfinu nebo  legendárního jihoafrického trumpetistu Hugha Masekela, který vystoupí 5.11. tamtéž. Program letošního festivalu uzavře první dáma andaluského flamenka Estrella Morente.

Struny podzimu opět připravují živelnou tečku za festivalem v pražském klubu Roxy i přilehlém NoD 12. listopadu 2014.  Párty to bude letos vskutku živelná: Britští Young Fathers jsou dnes na špičce toho nejaktuálnějšího hip hopového dění. Xenia Rubinos je považována za elitní představitelku amerického elektronického soul-punku. O multiinstrumentalistovi a producentovi Taylorovi McFerrinovi se říká, že je stejně inovativní v ranku elektronické alternativy jako jeho otec Bobby na poli vokální muziky. Britka Lauren Holt se pod nickem LAW zařadila se svojí citerou, laptopem a nezaměnitelným soulovým hlasem mezi nejpozoruhodnější objevy britské elektronické scény.

SOUTĚŽ o 2x vstup na Klubovou noc, která se uskuteční v NoDu 12. listopadu.  Na odpovědi se těšíme do 3. listopadu. Výherce budeme kontaktovat emailem.

Na kolik interpretů se můžeme letos těšit v klubové noci Spotlight?

[iphorm id=1 name=“Soutěž“]