Po 17 letech přijíždí slavný Tony Bennett! Exkluzivní soutěž o 2 vstupy

Po 17 letech přijíždí slavný Tony Bennett! Exkluzivní soutěž o 2 vstupy

Zpěvák, kterému se klaní hudebníci celého světa, interpret a autor mnoha veleúspěšných hitů, držitel sedmnácti cen Grammy, jeden z pilířů amerického šoubyznysu, král jazzu Tony Bennett vystoupí 20. září 2014 v Kongresovém centru, Praze.

První Bennettovo oficiální vystoupení v nočním klubu se datuje k roku 1946, kdy vystupoval v podniku Shangri-la. Skutečný přelom v jeho kariéře se ale uskutečnil o tři roky později. Během Bennettova vystoupení v klubu Green Village v New Yorku si jeho talentu všiml slavný komik a moderátor Bob Hope, který vyzval Tonyho ke společnému vystoupení v televizi. Velká kariéra mohla začít.

Tony Bennett, Amy Winehouse - Body and Soul (from Duets II: The Great Performances)

Tony Bennett, působí ve světě šoubyznysu více než pětašedesát let. Prodal miliony desek, obdržel sedmnáct cen Grammy (včetně ceny za celoživotní dílo), sedm cen Emmy, má hvězdu na slavném Hollywoodském chodníku slávy a je držitelem nejcennější a nejprestižnější ceny jazzové hudby NEA Jazz Master, která mu byla udělena v roce 2006. Mezi Bennettovy největší hity patří písně I Left My Heart in San Francisco, I Wanna Be Around, The Good Live, Who Can I Turn To a mnoho dalších. Šarmatní zpěvák s neuvěřitelně přirozeným projevem se stal jednou z největších ikon americké kultury a je považován za zlaté dědictví Spojených států.

Bennett se proslavil také díky duetům. Poslední studiově nahraná píseň Amy Winehouse, Body and Soul, patřila právě tomuto newyorskému rodákovi. Na podzim roku 2014 vyjde Bennettovo album duetů s populární Lady Gaga. Za svou kariéru si s ním zazpívali jména jako Paul McCartney, Frank Sinatra, Amy Winehouse, Michael Bublé, Aretha Franklin, Sheryl Crow, Norah Jones, Natalie Cole, Mariah Carey, John Mayer, Elton John, Bono Vox, Barbra Streisand, Stevie Wonder, Christina Aquilera a další. Frank Sinatra o Tony Bennettovi prohlásil, že jde o nejlepšího zpěváka všech dob.

Tony Bennett - They Can't Take That Away From Me (Live on MTV Unplugged)

Fanoušci v České republice mají jednu z posledních možností k návštěvě koncertu této světové hudební hvězdy největšího formátu.

SOUTĚŽ o 2 vstupy!

Napište který duet vás nejvíce baví a proč. Pište na email eva@jazzport.cz do pátku 12. září.