Chilli Jazz Festival v Rakousku

Chilli Jazz Festival v Rakousku

Máte rádi volnou improvizaci a rádi cestujete? Poslední zářijové dny a končící babí léto si můžete zpříjemnit výletem do Rakouska. V malebné oblasti Burgendland u hranic s Maďarskem se totiž každoročně koná festival volné improvizace a free jazzu – Chilli Jazz.
Letošní ročník se uskuteční ve dnech 26. – 28. září a představí se na něm celá řada hudebníků. Zakladatelem i organizátorem je muž mnoha profesí Udo Preis. Ten do penzionu Rudolf Pummer v Heligenkreuz im Lafnitzal každoročně zve mladé talentované hudebníky z Evropy a kromě festivalu Chilli jazz je i organizátorem řady dalších akcí.
Pátek bude patřit projektu 4 State Sessions, který unikátně propojuje improvizovaný tanec s hudbou, norskému Lana Triu, či italské Gamře. V sobotu se představí italští Irid talentované kytaristky Silvie Cignoli (přečtěte si profil od Honzy Hocka). Vrcholem festivalu bude jistě norsko-anglické trio ve složení saxofonista Kjetil Møster, basista John Edwards a bubeník Dag Erik Knedal Andersen. V neděli pak festival zakončí společný jam session.

Veškeré informace o festivalu najdete na stránce http://www.limmitationes.com/aktuell/chilli/chilli.htm

Festival Chilli Jazz slibuje netradiční hudební zážitek a jeho návštěvu můžete spojit s výletem po Burgundlandu, kterému se přezdívá rakouské Toskánsko a návštěvou nedalekých vinic.