Srpnové hudební žně v Jazz Docku

Srpnové hudební žně v Jazz Docku

Jazz Dock nezahálí ani o prázdninách, ze zahrádky se naskýtá jeden z nejkrásnějších výhledů v Praze a koncerty se konají každý den.  Nahlédli jsme do srpnového programu a přinášíme několik hudebních tipů:

Ve středu 6. srpna ovládne pódium v Jazz Docku The Blessed Beat. Slovensko-italské trio tvoří kytarista David Kollar,  trumpetista Paolo Reineri a bubeník Simone Kavina. Všichni tři pánové mají bohaté zkušenosti z různorodých  hudebních projektů, které se rozhodli zúročit společně. Hudba The Blessed Beat absorbuje a odráží množství hudebních nálad, udržuje si  však jak umělecký individualismus, tak i schopnost vzájemné spolupráce a komunikace.

Hned o den později si můžete vychutnat sametový hlas zpěvačky Sisy Fehérové. Kvartet v její režii nese název Fehero Rocher, v současné době s nimi vystupuje skvělý newyorský pianista italského původu Federico De Vittor. Uslyšíte autorské skladby i originální aranžmá jazzových i nejazzových písní.

Čtvrtek 14. bude patřit kapele Lesní zvěř. Ta nedávno vydala své druhé album Moveable feasts, které je opět plné hudebních nápadů i dobré hudby. Propojením živého drum’n’bass s nu-jazzem a psychedelií se stejně působivými texty vzniká originální směs, která kapelu řadí k tomu nejpozoruhodnějšímu, co se v poslední dekádě v České republice urodilo.

DiClark
DiClark

Ještě před koncem prázdnin se v pátek 29. srpna představí v Jazz Docku australská zpěvačka Di Clark, která zazpívá známé standardy i autorské písně. Doprovodí ji čeští muzikanti – kytarista Libor  Šmoldas, pianista Petr Beneš, kontrabasista Tomáš Baroš a bubeník Tomáš Hobzek.