Colour Meeting 2014  - festival tolerance v Poličce

Colour Meeting 2014 – festival tolerance v Poličce

Mezinárodní multikulturní festival Colour Meeting se v Poličce letos uskuteční již po jedenácté. Už od prvního ročníku si klade za cíl přispět k vzájemnému poznávání české společnosti a příslušníků jiných kultur, národností a etnik a také k nalézání vzájemného pochopení a tolerance.
I tenhle rok se o víkendu 11. s 12. července máte na co těšit. Festival začíná v pátek 11. odpoledne na Palackého náměstí představením divadla Nori Sawa s názvem Vlkoryb. Obří loutka vypluje o půl šesté a podobnost s Červenou Karkulkou není náhodná. Jen to není žádná naivní holčička a sežrat se nenechá. Navíc babička cvičila bojové umění…

První hudební skupinou pátečního podvečera bude svitavská folk-rocková parta Do větru, po nich zahraje známý kreslíř a akordeonista Mirek Kemel s kapelou a hostem Vladimírem Javorským. Hlavní hvězdou páteční noci bude jeden z nových objevů evropské worldmusic: Jaro Milko & Cubalkanics namíchají koktejl z latinsko-amerických rytmů, balkánské dechovky i surf-rocku 60. let s dávkou psychedelie.

Pokud vás neroztančí Milkova parta, pak určitě Traband, které není třeba představovat. I po letech jim to šlape dobře. Na dobrou noc pak zahrají Vložte kočku, držitelé Vinyly i žánrového Anděla v kategorii elektronické hudby.

V sobotu program začíná chvíli po obědě Praprapohádkou divadla Toy Machine pro malé i velké diváky. Hned poté následuje koncert slezské písničkářky Beaty Bocek, která zhudebňuje své životní příběhy. Určitě stojí za to ji slyšet. Po další pohádce divadla Toy Machine se můžete přenést do Francie s kapelou Voila! Šansony a něco navíc, osobitá zpěvačka, akordeon a letní pohoda. Divadýlko z pytlíčku slibuje ekologické Hrátky s odpadky, po nich už hlavní scénu ovládne polské kapela Mosaik. Hudební skupina z Varšavy nedávno vydala desku, sami svojí hudbu označují jako mix divokosti i melancholie slovanské duše a orientálních melodií. Duo Kieslowski už patří ke stálicím české alternativní scény, jejich písně řežou jako nůž do masa mezilidských vztahů. Prago Union s kousajícím bezzubým básníkem Katem si neberou servítky. Přestože nemají žádný hit, ani je nehrají rádia, mají více než početnou fanouškovskou základnu, na kontě dva Anděly a ani jeden skandál. Něco na nich prostě je.

Söndörgö se po Česku v poslední době toulají docela často, ale rozhodně stojí za to je slyšet. Neuvěřitelná jízda, virtuózní hra na tambury strhne k tanci i ty, co obvykle utíkají z parketu. Jestli budete potřebovat uklidnit zrychlený tep, počkejte si na slovenské Beans and Bullets. Jejich syrová, až na kost obnažená blues-rocková fúze vás určitě zasáhne.

Závěrečnou taneční tečku pro nespavce obstarají TiNG, kteří na tanečním parketu rozprostřou barevný hudební gobelín utkaný z mnoha stylů. Noc bude dlouhá.

Součástí festivalu je i fotovýstava Jiřího Štreita Jsme ze stejné planety, která ukazuje, jak se žije cizincům v ČR.

  • Vstupné: v předprodeji na oba dny – 214,- Kč (na místě – 300,- Kč),
  • jen na pátek – 170,- Kč, jen na sobotu – 220,- Kč
  • děti do 140 cm a držitelé ZTP zdarma
  • rodinné pasy
  • Veškeré další informace: http://www.colourmeeting.cz/