Jazz Open Ostrava již podeváté

Jazz Open Ostrava již podeváté

Jazz Open Ostrava dnes patří již k zavedeným jazzovým festivalům, které v Ostravě mají své zahřáté místo na slunci. Letos proběhne – opět tradičně na nádvoří Slezskoostravského hradu – Jazz Open Ostrava 2014. Také letošní dramaturgie bude pro návštěvníky festivalu opět velmi atraktivní.

Jako první se ostravskému publiku představí skladatel a jeden z nejlepších českých kytaristů současnosti Roman Pokorný, který se svým kvartetem uvede program ze svého posledního alba „Feelin’ The Spirit – pocta Grantu Greenovi“. Všichni členové kvarteta patří k absolutní špičce na naší jazzové scéně. Vedle Romana Pokorného se představí pianista Jan „Najponk“ Knop, kontrabasista Petr Dvorský a bubeník Miloš Kopřiva.

JazzOpenOstravskou scénu budou zastupovat o hosty rozšířený Boris Band Combination společně s Rudy Horvat Group. Na koncertě zazní vedle skladeb Borise Urbánka také materiál z nového alba Rudyho Horvata „Composition 4“. Po boku Borise Urbánka a Rudyho Horváta vystoupí saxofonisté Michal Žáček, Jan Tengler, baskytarista Jenny Krompolc, bubeník Jan Krompolc a hosté – vibrafonistka Tereza Dvořáková a bubeník a perkusista Dalibor Mráz.

Hlavní hvězdou budou bezpochyby Vojtěch Dyk & B Side Band. Jedinečné spojení brněnského B-Side Bandu se zpěvákem, hercem a showmanem Vojtěchem Dykem, je jedním z nejzajímavějších počinů posledních dvou let na naší hudební scéně. Za pěvecký výkon, který Vojtěch Dyk předvedl na koncertech i na live CD, získal ocenění Anděl pro nejlepšího zpěváka roku 2012.
Navíc, koncert Vojtěcha Dyka s B Side Bandem bude jediným vystoupením v Ostravě v tomto roce!

Festival se koná v pátek 13. června od 19,00 na nádvoří Slezskoostravského hradu za podpory statutárního města Ostrava, předprodej vstupenek v stítích Ticket Art, TICKETPORTAL, TICKETSTREAM. Lístky budou taktéž k dispozici v den festivalu na místě od 17,00.

Více informací na