Soutěž o 3x nové album TAJ kapely Vertigo

Soutěž o 3x nové album TAJ kapely Vertigo

Kapela VERTIGO, která se již téměř deset let pohybuje na absolutní kvalitativní špičce soudobé české jazzové scény, vydává vynikající čtvrté studiové album s názvem TAJ. Stejně jako předchozí album Metamorphosis, působí i novinka nesmírně kompaktním a koncepčním dojmem a sestava skladeb připomíná jakoby devítivětou jednolitou kompozici proměnlivých nálad. Jako již tradičně jsou členové Vertiga po stránce kompoziční i interpretační naprosto netradiční a posouvají formu i obsah svého hudebního vyjádření opět o něco dále, stejně nepředvídatelně, překvapivě, originálně a stejně autenticky, jako vždy. Autorem většiny skladeb je saxofonista Marcel Bárta, dvě skladby jsou dílem pianisty Vojtěcha Procházky (na novém albu ale klavír z většiny vyměnil za elektrické klávesové nástroje a elektroniku), jednu skladbu složila violoncellistka a zpěvačka Dorota Barová.

Kapela VERTIGO je držitelem ceny Anděl za nejlepší jazzové album roku pro svůj eponymní debut z roku 2005 (vydal Amplión Records) a pro třetí album Metamorphosis (Animal Music, 2011), druhé album (Vertigo Quintet & Dorota Barová, Animal Music 2008) získalo nominaci na tutéž cenu; kromě těchto alb zahrnuje diskografie souboru VERTIGO ještě CD Live U staré paní (Amplión Records, 2006).

Album TAJ, které opět slibuje být jazzovou událostí roku, vzniklo s laskavou podporou dotací Ministerstva kultury České republiky a Magistrátu hlavního města Prahy. Autorkou obalu alba je Zuzana Lednická ze Studia Najbrt. Album bylo nahráno a smícháno ve studiu Sono Records, mistrem zvuku byl Milan Cimfe.
VERTIGO album pokřtilo v pražském klubu JAZZDOCK v sobotu 10.5.2014.

VERTIGO:
Marcel Bárta – tenor & soprán saxofon, klarinet, basklarinet, zpěv
Oskar Török – trubka, zpěv
Dorota Barová – violoncello, loopy, zpěv
Vojěch Procházka – klavír, syntezátory, elektronika, zpěv
Rastislav Uhrík – kontrabas, baskytara, zpěv
Daniel Šoltis – bicí, perkuse, zpěv

Tracklist alba TAJ:
1. Limonada Electrica (Marcel Bárta)
2. Dudu (Marcel Bárta)
3. For Motian (Marcel Bárta)
4. Taj (Marcel Bárta)
5. Příběh č.1 (Marcel Bárta)
6. Kiedy przyjdziesz (Dorota Barová / Krzysztof Kamil Baczyński)
7. Jul i galhus (Vojtěch Procházka)
8. Hvit på hvit (Vojtěch Procházka)
9. Computer Child (Marcel Bárta)

Soutěž

Tři šťastlivci vyhrají nové album kapely Vertigo, pokud správně odpoví na otázku:

Ve kterém pražském klubu nahrála kapela Vertigo své live album? Soutěž končí v pondělí 2.6.

[iphorm id=1 name=“Soutěž“]