Sbírka „United Islands v Kinského zahradě“ je v plném proudu

Sbírka „United Islands v Kinského zahradě“ je v plném proudu

United Islands překročili 27% sbírky na scénu v Kinského zahradě

Sbírka na www.hithit.cz/unitedislands je v plném proudu. Zatím se povedlo vybrat 440 000 Kč, tedy více než čtvrtinu požadované částky. Cílem sbírky je realizace dvou hlavních scén v krásném prostředí Kinského zahrady. Přispěvatelé si mohou na HitHitu zajistit různé odměny za příspěvky počínaje částkou v hodnotě 100 Kč, což je vstup, který pořadatelé plánují v předprodeji prodávat za 250Kč, a mnoho dalších odměn.

„United Islands se zatím povedlo nasbírat největší částku v historii HitHitu, prvenství prozatím držel Xavier Baumaxa s vybranými 303 tisíci. Ze zkušeností z minulosti víme, že tempo sbírky stoupá spolu s blížícím se koncem, proto vybraných 20%, když zbývá ještě 23 dní do konce, slibuje úspěch. Pravidla crowdfundingu jsou ale přísná. Pokud by se požadovaná částka nevybrala, peníze United Islands nedostanou a vrací se přispěvatelům zpět na účet.“ říká Pavel Eichler, zakladatel serveru HitHit.

„V termínu 20.-21. června bychom pak v rámci festivalu mohli v Kinského zahradě uspořádat koncerty hlavních hvězd, což jsou Ella Eyre (UK), Childhood (UK), Bajofondo (ARG), Ohm Square, Ille, Hugo Kant (FR), Dena (BLG), Ritchie Ruftone (UK), Heymoonshaker (UK), Voilá!, Adrian T. Bell a mnoho dalších,“ vysvětluje plán Martin Voňka, organizátor festivalu.

Proč United Islands of Prague sbírku spustili?

United Islands festival potřebuje velký a exkluzivní prostor pro hlavní scény Na základě kladných reakcí na travnatou plochu z minulosti jsme vybrali místo Kinského zahrady. Stále však budou zdarma i ostatní scény na Petříně, Kampě, Střeleckém ostrově, Žofíně a ve všech klubech v rámci Klubové noci. Prostor Kinského zahrady nám umožní nabídnout lepší úroveň služeb pro naše diváky, včetně širokého servisu např. i pro rodiny s dětmi, bezbariérový vstup, doprovodný program ad. A zůstává v platnosti to nejdůležitější, že se nám opět povede přivézt exkluzivní jména soudobé světové hudební scény.

Na co peníze pořadatelé použijí?

Zaplatí z nich technické zajištění dvou hlavních scén v Kinského zahradě, zázemí pro diváky, účinkující i personál. Rovněž bude ze sbírky financována část hudebního i nehudebního programu.

Co získáte, pokud sbírku podpoříte?

Stačí si projít bohatý výběr, který nabízíme v rámci odměn. Již za nejnižší příspěvky od 100 Kč získáte vstup na hlavní koncerty do Kinského zahrady, které budou v den akce v prodeji za 250 Kč. V nabídce je i mnoho dalších balíčků, např. pro rodiny s dětmi, pro páry, pro festivalové nadšence (s nezbytnostmi jako špunty do uší, deka, frisbee a dalšími proprietami).
Pro fanoušky blues nabízíme balíček se vstupenkou na Kenny Wayne Shapherda, který zahraje již 18.5. v Lucerna baru.
Warm-up set je zase s lístkem na WhoMadeWho 16.5. v Paláci Akropolis, a tím zdaleka nekončíme. Novinkou jsou i nové exkluzivní odměny – struna Trenta Reznora z koncertu Nine Inch Nails, který se uskutečnil v roce 2007 v Praze nebo podepsaný vinyl Kraak & Smaak.

Nevybrali jste si? Napište nám na promo@unitedislands.cz a my Vám ušijeme individuální odměnu na míru.

Co je to crowdfunding a jak funguje server Hithit?

Crowdfunding je název pro sbírku finančních prostředků od podporovatelů, „crowd“ =“dav“, který financuje projekt. Aktuálně se jedná o nový fenomén, který v nedávné době umožnil ve světě vzniku nebo inovaci projektů z různých oborů. Nejedná se tedy pouze o kulturní projekty jako v případě United Islands. HitHit je v tento moment nejznámější crowdfudingovou platformou v České republice.

Sbírka, která běží na stránkách www.hithit.cz funguje jednoduše následujícím způsobem. Autoři projektů mají limit 45 dní od startu sbírky. Sami si pak stanoví svůj cíl včetně toho, jakým způsobem a za jakou částku ho chtějí naplnit. Stanoví také výši jednotlivých příspěvků a odměny pro přispěvatele k jednotlivým kategoriím.

Pokud se podaří vybrat částku do termínu, v případě United Islands of Prague se jedná o 29.5., tak pořadatel získává celkovou částku a projekt musí zrealizovat, zároveň má 10 dní na dodání všech odměn svým přispěvatelům. V opačném případě musí vrátit peníze přispěvatelům a projekt se nerealizuje.

Za první rok své existence HitHit rozeslal přes 6 milionů korun a pomohl na svět 80 úspěšným projektům. Sbírka pro koncerty v Kinského zahradě v rámci United Islands of Prague je zatím na poli českého crowdfundingu rekordním záměrem, ale již v tuto chvíli je nasbíraná částka rozhodně dosavadním rekordem platformy HitHit.