Fiordmoss a Boska představí o víkendu nové žánry & rychlá soutěž o 2 vstupy

Fiordmoss a Boska představí o víkendu nové žánry & rychlá soutěž o 2 vstupy

Na závěr festivalu Mladí ladí jazz si pořadatelé připravili další hudební překvapení. Ve spolupráci s Red Bull Music Academy zahrají představitelé nových hudebních smerů – norského DJ Boska a domácí Fiordmoss.

Iniciativa Mladí Ladí Jazz připravila tento večer nových žánrů na 10. května, čímž zakončí výjimečný 5. ročník festivalu. Na tomto večeru se představí progresivní hudebníci, kteří sice z většiny pocházejí z České republiky, ale proráží na zahraničním poli. Úvodem večera provede talentovaný norský producent a hudebník Boska se svým live-dj setem. Závěr bude patřit formaci Fiordmoss, zásadně překračující hranice české nezávislé scény – zdánlivě protichůdné rané inspirace přetavili v kritikou oceňovaných EP a nyní hudebně působí v evropské Mecce alternativní kultury, v Berlíně.

Boska začal produkovat UK scénou ovlivněný house v proslulém hlavním městě norské elektronické scény Tromsø. Tamější promotéři a DJs jej pak z prostředí hudební školy přetáhli do nočního dění místních klubů. V roce 2011 se zúčastnil Red Bull Music Academy v Madridu, kde mimo jiné spolupracoval s Asmou Marroof z Nguzunguzu nebo zpěvačkou kapely Fiordmoss,
Petrou Hermanovou. Na labelu Love OD Communications vydal tři houseová EP plná basů a půvabných melodií, na stockholmském labelu Studio Barnhus pak analogový jam British Funk Museum Article no. 808,  který pro svůj temperament našel svoje místo v pořadu Julia Bashmora na BBC Radio 1. Na mnichovském labelu Permanent Vacation aktuálně vydal EP Submarine, které si oblíbili i tak svérázní hrdinové housu jako je Axel Boman nebo John Talabot.

Boska se před nedávnem přemístil do dalšího neoddiskutovatelného hlavního města techna Berlína, kde obnovil spolupráci s Fiordmoss a stal se jejich bubeníkem.

Dohromady tvoří těleso Fiordmoss zajímavý subjekt. On skračujeLPčka a skládá minimál, když je doma sám. Její příběh je plný obsesí ze života druhých, symbolů, slov a veškerého surreálna.Tato česká elektro-folková formace je na scéně již od roku 2008, kdy se dali dohromady Petra Hermanová a Roman Přikryl, kteří se poznali na umělecké škole, kde studovali video a nová média. Oba s trochu jinou minulostí, Petra mající za sebou zkušenost z kapely s Markétou Irglovou, Roman jako DJ a skladatel minimalu. Od roku 2010 je členem uskupení též kytarista Jan Boroš. Úzké vztahy s Boskou navázala zejména Petra, jež se s ním potkala v rámci Red Bull Music Academy a od roku 2013 představuje poslední chybějící část uskupení. Fiordmoss mají za sebou v současnosti nespočet koncertů v Evropě, potkali se na stage s Jamie Woonem, Hudson Mohawke či Machinedrum. Od roku 2013 žijí a tvoří v německém Berlíně.

Soutěž:  Dva šťastlivci mohou být u toho, pokud správně odpoví na otázku:

V jakém norském městě začínal Boska svoji kariéru?

Pište na email evajazzport@gmail.com do pátku 9.5., výherce budeme kontaktovat emailem