Májové koncerty Briana Charette!

Májové koncerty Briana Charette!

Americký varhaník BRIAN CHARETTE, jeden z nejlepších současných hráčů na hammondky, se má čile k světu. Nedávno mu vyšly dokonce hned dvě alba najednou. Pro značku Posi-Tone natočil v triu parádní groovovou desku Square One“ (s kytaristou Yotamem Silbersteinem a bubeníkem Markem Ferberem) a slovutný label SteepleChase Records vydal již druhé album jeho Sextettu „The Question That Drives Us“. V tomto souboru s ním hrají znamenití muzikanti: Itai Kriss (flétna), Mike Dirubbo (altsax), Joel Frahm (tenorsax), John Ellis (basklarinet) a Jochen Rueckert (bicí). Album sklízí nadšené kritiky, píše se o „zábavné kapele, která vzrušujícím způsobem mísí jazz se soudobou komorní hudbou, barokními fugami, reggae, funkem a metalem“! A vězte, že BRIAN CHARETTE SEXTETTE s posledním projektem vystoupí dne 29.května (od 22.00) v pražském Jazz Docku!

Sice nepůjde o newyorskou sestavu sextetu, ale i v česko-slovenské modifikaci slibuje koncert Brian Charette Sextette skutečně výjimečný zážitek. Sešla se v něm domácí jazzová elita: Petr Kalfus (altsax), Ondřej Štveráček (tenorsax), Marcel Bárta (basklarinet), Vítek Pospíšil nebo Robert Fischmann (flétna) a Marian Ševčík nebo Vaico Deczi (bicí).

A aby toho nebylo málo, v první půli května bude Brian Charette na turné s Liborem Šmoldasem a Tomášem Hobzekem, to znamená se společným projektem „Soulmates“ (naše recenze zde).

1.května trio vystoupí v Jazz Docku, 2.5. bude následovat Horní Planá, 3.5. Praha – Loop Club, 5.5. Reduta, 6.5. Brno (Stará Pekárna), 7.5. Zlín (Šach mat), 8.5. Lomnice u Tišnova, 16.5. Pardubice.