Jeremy Pelt „Four“

Jeremy Pelt „Four“

Je nám velikou ctí pozvat Vás do jazzového klubu Reduta na koncert jazzového génia a světoznámého hudebníka Jeremyho Pelta s jeho kapelou. Frontman projektu, trumpetista Jeremy Pelt patří do generace mladých muzikantů, kteří si během pár let vydobyli svým talentem, úsilím a energií stálou pozici v jazzovém světě. Jeremy začal po vystudování oboru jazzové improvizace na Barkleeho univerzitě hudby spolupracovat s hlavními postavami jazzového žánru (Roy Hargrove, Ravi Coltrane, Greg Osby, Cassandra Wilson a další)
a je členem proslulého Mingus Big Bandu.

PELT BANNER 3 kopie

Mezitím v roce 2002 vydal Jeremy své první sólové album „Profile“ a téměř každý rok si mezi vystupováním najde čas na tvorbu nové desky plné nových nápadů a především kvalitního jazzu (o jeho kvalitách svědčí pětkrát za sebou obdržená cena Rising Star pro nejlepšího trumpetistu udělovaného renomovaným hudebním časopisem Downbeat Magazine a Jazz Journalist Association). V roce 2012 nahrál album „Soul“, které bylo několika hudebními kritiky označeno za nejlepší jazzové album roku.

„Pelt je zkušený muzikant, jehož lze považovat nejen za ochránce jazzové tradice, ale také za velkého skladatele svojí tvorbou“ (Ralph Miriello).

„Pelt má kapelu, jejíž budoucnost nemá hranic“ (Jeff Krow).

Newyorský jazzman je představitelem moderního jazzu, nicméně ctí tradiční prvky tohoto žánru a nechává se inspirovat například jazzovou ikonou dvacátých let Milesem Davisem (album „Men of Honor“ z roku 2010 věnoval částečně právě Milesovi). V posledních letech vydal kromě již zmíněné desky ještě alba „The Talented Mr. Pelt“ v roce 2011, o rok později bylo vydáno album „Soul“, minulý rok „Water and Earth“ a v lednu roku 2014 uvedl Jeremy svoji zatím poslední desku „Face Forvard“. Jeho tvorbu posledních let lze charakterizovat prvky funky, elektronického jazzu, okořeněného prvky fusion, který je založen na dokonalé improvizaci s mnoha barvitými nápady a dokonalou atmosférou.

Jeremy vystoupí v Redutě 2. května se svým kvartetem ve složení: Jeremy Pelt (trumpeta), Danny Grissett (piáno), Josh Ginsburg (kontrabas) a Andreas Svensen (bicí). Jedná se o špičkové hudebníky, kteří spolu již několik let vystupují a baví publikum po celém světě svým ojedinělým pojetím jazzu, dokonalou sehraností, muzikantskou genialitou
a neopakovatelnou atmosférou.