Fotoreport: AGU & Banda (CZ/PL) + ENIESA

Fotoreport: AGU & Banda (CZ/PL) + ENIESA

V rámci společné československé šňůry zahrály v útulném prostředi klubu Rybanaruby dvě přítelkyně, muzikantky, ženy, víly a zvukové kouzelnice Eniesa a Agu.

ENIESA:

Okouzlující zpěvačka Eniesa (Sandra Urbančíková) se hudbe věnuje už od malička. Nedávno vydala debutové album „333 To Nusein“, které je plné pohádkových melodii s etnickými ambientními prvky. Ty ještě dokresluje texty o vilách, faunech, létájícich dracích, čímž přenáší posluchače do lesních království a zámků z oblak.

Spolupracovala s mnoha hudebníki různých žánrů, jako na příklad Valér Miko, kapela Úžas nebo Maok. Právě s Maokem jsou v projektu Melme Arya spoluautory hudby k různým filmům a divadlu.

AGU:

Agu je původem Polka, současně žije a působí v České Republice. Bravurně vládne jemným sametovým sopránem. Agu prošla mnoha hudebními žánry: od klasiky, přes gospel, World Music, jazz, pop, folk až k autorské tvorbě. Nemá ráda škatulkování, proto na dotaz, jakému hudebnímu žánru se věnuje, odpovídá že „Zen Core“- špetka dobrého popu, kapka intimního folku, hrst slov přímo ze srdce a vše okořeněno vokálními experimenty. Zpívá polsky, anglicky a český. Písně Agu jsou něžné, často postavené na jemných minimalistických smyčkách, které navodí zasněnou, meditační atmosféru na každém jejím koncertě.

Photos: Andrew Kovalevsky