Stella Jones doplní The Duke Ellington Orchestra

Stella Jones doplní The Duke Ellington Orchestra

Již za tři týdny rozezní Moravu i Čechy tóny swingu a jazzu podtržené sametovým vokálem. Přijíždí The Duke Ellington Orchestra v doprovodu Stelly Jones. Diva, která je dcerou bluesové zpěvačky a známého trumpetisty Carmela Jonese, se věnuje zpěvu, produkci muzikálů pro děti, vydávání audio knih a hudebních CD. Brněnští fanoušci měli možnost vidět Stellu naposledy v zimě loňského roku během tradičních předvánočních vystoupení s gospelovým souborem Christmas Gospel Singers.

Její sametový hlas doplní nejstarší jazzové těleso na světě – The Duke Ellington orchestra na koncertech v Brně a Praze. V české metropoli se orchestr představí 26. 4. ve Velkém sále paláce Lucerna. O den později, tedy 27. dubna, vystoupí v unikátním brněnském Sono Music Clubu. Koncert The Duke Ellington orchestra v doprovodu Stelly Jones bude teprve druhým koncertem konaným v klubu s jedinečnou akustikou a neotřelým designem.

Duke-Ellington-Orchestra2_historic1_small

„Máme velkou radost, že s Orchestrem přijede zrovna Stella Jones. Zpěvačka, která má obrovské zkušenosti v mnoha hudebních žánrech, věnující se hudbě již od svých pěti let. Její výkon jistě přidá již tak skvělému vystoupení na atraktivitě. Dokonce se nebojím říci, že bude ozdobou obou koncertů,“ říká za pořádající agenturu Brnokoncert Pavel Tesař.

Vstupenky na koncert The Duke Ellington Orchestra, který proběhne 26. 4. 2014 ve Velkém sále Lucerny v Praze a 27. 4. v brněnském Sono Music Clubu, jsou k dispozici exkluzivně v
předprodejní síti Ticketpro. Jejich cena začíná na 890 Kč. Veškeré další informace na www.brnokoncert.cz.

Stella Jones se narodila v Berlíně. Již od mala byla obklopena hudbou a uměním jako takovým. V pěti letech dostala od svého otce, trumpetisty Carmela Jonese, první klávesy a od té doby se intenzivně věnuje hudbě. V devíti letech již skládala vlastní písně a začínala vytvářet audio knihy s vlastními malbami a komiksy. V dětství vytvářela také své vlastní loutky. Poté, co se přestěhovala do Vídně, začala vystupovat v místních jazzových klubech.

V roce 1984 začala nahrávat a vystupovat v muzikálech. Mezi ty nejznámější jistě patří The Rocky Horror Picture Show. O osm let později se umístila na prvním místě rakouské hitparády s uskupením Powerpack. Poté reprezentovala Rakousko v soutěži Eurovision v Dublinu. Po této zkušenosti navázala spolupráci například se známým jazzmanem Maceo Parkerem či The Duke Ellington Orchestra.

Orchestr, který položil základy modernímu jazzu, popu a vlastně trochu i rocku, je na scéně již devadesát let. Bez základního směru stanoveného Dukem Ellingtonem a jeho orchestrem, by stěží hledal svoje místo na slunci třeba i Frank Sinatra. Stejně tak by dnešní elektroswingoví eskamotéři neměli kde objevovat zajímavé tracky, s nimiž pak kouzlí pro nadšené tančící publikum druhé dekády jedenadvacátého století.