Erotické křivky hudby, Badi Assad
Jiri Princ

Erotické křivky hudby, Badi Assad

V pondělí 10.3.2014 zavítala v rámci svého 40ti denního evropského turné poprvé do České republiky brazilská kytaristka, zpěvačka a beatboxerka Badi Assad (biografie – anglicky).

Její hudba je postavena na velmi dobré klasické hře na kytaru (její vzdělání je prostě vidět … tedy slyšet), excelentní práci s hlasem (a to včetně perliček, kdy je schopna beatboxem doprovázet melodii – nebo obráceně? – a docílit tím pocitu, že zpívají najednou dva zpěváci) a ovlivněné popem/rokem/jazzem, světovou etnickou  (dáno především její rozvětvenou rodinou) a samozřejmě brazilskou hudbou. Mix žánrů je pak krásně zřejmý v jejích předělávkách písní jiných autorů, jako například v úchvatném podání Bachelorette od Björk.

Hudbu si můžete poslechnout, ale nepřipraví vás na to nejúžasnější doplnění – její taneční a pohybové kreace na pódiu. V některých případech zůstával dech stát (no a u mužů nejen dech …) nad jejím ladným, svůdným a temperamentním tělem. Červeno-černé šaty (hledejte v Desigual :) ) v červeném klubu jen stupňovaly až erotický dotek hudby. Rio každým coulem!

Zaplněný JazzTime.cz musel být, tak jako já, velmi spokojen.