Klubová noc Spotlight: svěží novinky britské scény v čele s půvabnou Andreyou Trianou & soutěž o 4 vstupy!

Klubová noc Spotlight: svěží novinky britské scény v čele s půvabnou Andreyou Trianou & soutěž o 4 vstupy!

Nabitý program láká 9. listopadu do klubu Roxy/NoD klubová noc  Spotlight, která se v letošním roce soustředí na novinky na pulzující britské scéně. Během večera vystoupí charismatická zpěvačka Andreya Triana se svým nezaměnitelným urban soulem, neobyčejně přitažlivé manchesterské trio Go Go Penguin nabídne jazz ovlivněný elektronikou, elektro-jazzovou formaci Profound Bass inspirovanou tanečními styly pak přiveze mladý jazzový talent Ian Mikyska. Tuzemští Beats.PM DJs (Vidras, Drumax a dMIT.RY) v průběhu noci naservírují ty nejčerstvější „flavours“ z UK house, bass a garage music. O finále klubové noci se postará DJ Radia 1 Josef Sedloň. Program se bude od 19.30 odehrávat tradičně na třech scénách a zaplní hlavní prostory Roxy i NoD sídlící o patro výše.

Klubová noc Spotlight: svěží novinky britské scény v čele s půvabnou Andreyou Trianou & soutěž o 4 vstupy!Největší hvězdou večera bude bezpochyby Andreya Triana, která si svébytným urban soulem a skvělým živým vystupováním podmaňuje publikum i za hranicemi rodné Anglie. BBC Music přirovnalo její hlas k Nině Simone či Amy Winehouse („na kráse získává spíše nakřáplostí než briskní čistotou“). Triana je ale sama sebou a její hudba je protkána autenticitou osobní zkušenosti. I když byla zpočátku známá jen díky spolupráci s jazzovým beat-masterem Bonobo a experimentálním producentem Flying Lotusem, profiluje se Triana jako sólová umělkyně již od roku 2010.

Video Andreya_Triana

GoGo Penguin se hlásí k inspiraci Aphexem Twinem i Šostakovičem, Radiohead i Brianem Eno – tři mladí umělci z Manchesteru představují rozhodně něco víc než klasické jazzové trio a právem jsou řazeni mezi nejrychleji rostoucí kapely ve Velké Británii. Jejich živá vystoupení jsou fascinujícím mixem groove, hook a složité souhry, která vyvolává nadšení nejen v jazzových klubech: tato kapela má totiž něco, co oslovuje posluchače napříč žánry. Jejich debutové album Fanfares bylo nominováno na nejlepší jazzové album v Gilles Peterson’s World Wide awards a BBC Music ho komentovalo slovy: „GoGo Penguin se zdají být předurčeni k velkým věcem.”

Video GoGo Penguin

Ian Mikyska, mladý kytarista a skladatel, je držitel stipendia Strun podzimu za rok 2012. Aktuálně studuje na Guildhall School of Music and Drama London a na klubové noci představí svou elektro-jazzovou formaci inspirovanou tanečními styly Profound Bass s Janem Steinsdorferem za klávesami a bubeníkem Pharoah S. Russellem.

Beats.PM je tým mladých lidí, kteří prostřednictvím webu, hudebních akcí, streamů a privátní lounge servíruje to nejlepší z elektronických music flavours. Nabízejí širokou škálu elektronické hudby od housu přes techno, garage, dubstep, UK funky až po minimal. Jejich cílem je sloužit prostřednictvím různých kanálů jako hudební outlet s důrazem na kvalitu, různorodost a aktuálnost, bez omezení na konkrétní sub-žánry elektronické hudby. Více na www.beats.pm.

Sledujte Struny podzimu on-line
www.strunypodzimu.cz – detailní informace o koncertech, rádio Struny podzimu, videoukázky
www.facebook.com/strunypodzimu – aktuální informace z festivalového dění
www.myspace.com/stringsofautumn – hudební ochutnávky festivalového programu
www.youtube.com/user/Strunypodzimu – videa z vybraných koncertů

 

SOUTĚŽ o 4 vstupy! Soutěž končí ve čtvrtek 7. listopadu, výherce budeme kontaktovat emailem. Pište na email evajazzport@gmail.com

Kolik ročníků má Klubová noc Spotlight za sebou a jaký koncert Vás nejvíce oslovil?