35th International Jazz Festival Praha

35th International Jazz Festival Praha

Letošní podzim v klubu Reduta se vybarví opět ve festivalových odstínech! Jeden z nejstarších jazzových klubů v Evropě bude mít na podzim letošního roku čest hostit jubilejní 35. ročník International Jazz Festival Praha.

V komorní klubové atmosféře se mezi 16. říjnem a 7. listopadem spolu se světovými hudebníky zvučných jmen tradičně objeví i špičky české jazzové scény. Své projekty představí dvojnásobný držitel ceny Grammy, umělecký ředitel Mingus Big Bandu, skladatel a aranžér BORIS KOZLOV společně s krajanem ALEXEM SIPIAGINEM, dále pak famózní trumpetista z New Yorku JEREMY PELT, jihoafrický saxofonista RUS NERWICH, britská bluesová legenda OTIS GRAND a mnoho dalších bravurních, svérázných muzikantů v různých formacích, z nichž nejpočetnější bude čtyřicetičlenný EAST WEST EUROPEAN JAZZ ORCHESTRA.

Program festivalu nabídne i několik zářivých unikátů – spojení jazzu a folklóru ve hvězdně obsazeném projektu RADOVANA TARIŠKY, pozvánku na narozeninové koncerty české jazzové legendy EMILA VIKLICKÉHO, zcela dámský kvartet v čele s vibrafonistkou LUDMILOU ŠTEFÁNIKOVOU. Své nové CD pokřtí americký pianista SKIP WILKINS a také talentovaná polská zpěvačka ASIA KUCHARCZYK.

Opravdu sametovým pohlazením v podání exotické DENISE GORDON bude festivalový dozvuk v druhé polovině listopadu, na který naváže řada dalších jedinečných koncertů věnovaných 55. výročí založení jazzového klubu Reduta.