Rachid Taha se vrací do Prahy

Alžírský hudební rebel Rachid Taha hrál v Česku poměrně nedávno. Na trutnovském festivale jeho vystoupení aplaudovaly stovky diváků. V listopadu se vrací do Prahy, aby zde v klubovém prostředí Lucerna Music Baru představil novou desku – Zoom.
Charismatický ethno rebel a propagátor stylu raï si získává fanoušky po celém světě svým ojedinělým mixem severoafrické hudby s rockem, punkem a elektronikou. Důkazem je například původně punková vypalovačka kapely Clash – Rock El Casbah.

Video Rachid Taha

Rachid Taha se vrací do PrahyArabské frázování, americké písničkářství, techno podklady a vizáž rockové hvězdy táhne nejen fanynky worldmusic, o jeho vzrůstající oblibě svědčí i vyprodané koncerty v Akropoli a vystoupení na Colours of Ostrava.
V Praze v Lucerna Music baru naposledy hrál v roce 2010, kdy publiku představil album Bonjour. Letos se vrací s albem Zoom, které je v pořadí jeho devátým sólovým. Sám Rachid Taha ho označuje za své nejucelenější a opět se na něm představuje v roli hrdiny, který je částečně Sindibádem, Johnem Waynem a Alanem Vegou. Hudebníkem, který se snaží o propojení tradice s modernou, elektrické kytary s akustickým nástrojem oud.

Album produkoval Justin Adams, významným kytarista, spoluhráč Roberta Planta z Led Zeppelin a věrný propagátor africké hudby.

Rachid Taha
10. 11. 2013  Lucerna Music Bar