Ještě je šance zúčastnit se první mezinárodní jazzové soutěže na internetu

V letošním lednu byly spuštěny internetové stránky historicky prvního ročníku soutěže pro jazzové debutanty z celého světa, a to pod názvem MADE IN NEW YORK JAZZ COMPETITION, jež má odhalit neznámé talenty i z těch nejzapadlejších koutů světa. A vězte, že porotu této soutěže jazzových debutů tvoří Joe Lovano, Randy Brecker a Lenny White!

Do dnešního dne je zde zaregistrováno na 12 tis. uživatelů a více než 250 hudebníků z 35 zemí. „Ve světě žije mnoho slibných jazzových talentů, o kterých bychom se jinak nedozvěděli, protože mají ztížený přístup na mezinárodní jazzovou scénu,“ vysvětluje smysl soutěže její zakladatel Mikhael Brovkin, mladý newyorský promotér, producent a hledač talentů napříč hudebními žánry, „ale internet všechno změnil. Před 3-4 lety by to ještě nebylo možné, ale rozvoj sociálních sítí přinesl už různé revoluce, tak proč ne i do jazzu?“ Všichni účastníci tak mají díky internetu stejný přístup k prezentaci, a tudíž i šanci vyhrát. Vítězové kromě finančního ocenění budou mít možnost zadarmo letět do New Yorku a vystoupit na tamním slovutném jazzovém festivalu v příštím roce! Lhůta podání žádosti o zařazení do soutěže je 15.října, tedy již brzy!

A co je potřeba učinit? Soutěžící vybere jednu ze sedmi kategorií a předloží sem své hudební video, jež prokáže jeho dovednost. Pokud uspěje a je přijat, po zaplacení 75 dolarů se jeho video objeví na internetu, samozřejmě s informacemi o soutěžícím, které sám autor poskytne. Hlasující veřejnost pak soutěžící videa posunou do finále, kde bude již rozhodovat porota.
Více informací a přihlášku naleznete na stránkách www.madeinnyjazz.com