MANDAVA JAZZ FESTIVAL TENTOKRÁT PROTI PROUDU

Ve dnech 2. – 13.října se uskuteční již 18.ročník festivalu MANDAVA JAZZ. Tentokrát pod titulem „Proti proudu Mandavy“ spojí hudbou různá města a městečka v údolí řeky Mandavy, od ústí až po její pramen na úpatí českých kopců: Hirschfelde, Žitava, Mittelherigsdorf, Hainewalde, Groschönau, Seifhennersdorf a Varnsdorf. Na festivalu se představí celkem tucet vynikajících, vesměs mladých jazzových souborů.

MANDAVA JAZZ FESTIVAL TENTOKRÁT PROTI PROUDU

Mandava Jazz Festival vznikl v Žitavě již v roce 1984. V devadesátých letech došlo k přerušení kontinuity, aby pak navázal s ještě větší vervou. Letošní ročník toho budiž důkazem!

 

Ve Varnsdorfu, tudíž na české straně, budeme moci přivítat newyorské, tentokrát akustické PHISHBACHER TRIO pianisty WALTERA FISCHBACHERA, a to ve čtvrtek 10.října v Pivovaru Kocour (19.30). Druhý den pak ve filmovém Centru Panorama (21.00) vystoupí polská nu-jazzová kapela JAZZPOSPOLITA z Varšavy a v sobotu 12.října v Pivovaru Kocour (20.30) americká zpěvačka AUBREY JOHNSON, již doprovodí MAREK NOVOTNÝ KVARTET.

Zvláštnůstkou letošního ročníku je také koncert ve vlaku! Ve vlaku Trilex na trase Seifhennersdorf – Liberec – Varnsdorf bude znít swing v podání DORIS & THE SWINGIN´BASTARDS. Vlak vyjíždí v 17.43…
Pokud budete chtít navštívit některý z koncertů na německé straně Mandavy, zde je kompletní program: http://www.mandaujazz.de/index.php/cz/programm-2/koncerty