THE LEGACY OF GIL SCOTT-HERON AND BRIAN JACKSON & BOMBINO > SOUTĚŽ O 2 VSTUPY!

Ve čtvrtek 5.9. se v Paláci Akropolis představí favorit na příští Grammy,  kytarista Bombino, představující novou tvář pouštního rocku.

THE LEGACY OF GIL SCOTT-HERON AND BRIAN JACKSON & BOMBINO > SOUTĚŽ O 2 VSTUPY!Nigerský kytarista Bombino s kapelou bude mít v Čechách svou premiéru. V rámci koncertu představí své nové album Nomad produkované Danem Auerbachem (Black Keys), které patří k událostem roku na scéně world music.

První sólovou osobností žánru nazývajícího se pouštní blues, které vzniklo propojením eletrických kytar s hypnotickými melodiemi Tuaregů a postupem se stalo globálním trendem, je právě kytarista Bombino. Britský časopis Songlines ho označil za saharského Santanu. Po triumfálním koncertu na evropském megafestivalu Roskilde následovalo pozvání do newyorské Carnegie Hall, které ho zařadilo k nejžádanějším umělcům ve svém oboru.

Dokumentaristu Rona Wymana okouzlila Bombinova hudba natolik, že mu nabídl roli ve svém filmu o kočovnících z Nigéru.  Jeho nové album Nomad, jež vzniklo v americké hudební metropoli Nashville je horkým kandidátem na cenu Grammy v kategorii World music. Producentem je čerstvý držitel právě Grammy Dan Auerbach, známý z dua  Black Keys, vydavatelem značka Nonesuch, pro kterou nahrává Iva Bittová i Kronos Quartet.

BOMBINO video

SOUTĚŽ o 2 vstupy!  Odpovědi posílejte do úterý 3. září na email eva@jazzport.cz

Kdo další vydává pod labelem Nonesuch Records?

 

Album Evolutionary Minded vychází v USA právě v den pražského koncertu, kde se také bude křtít. Jako hosté k albu přispěli jak velikáni americké černé hudby, tak i aktivisté: rapper Chuck D (Public Enemy), lidé z Last Poets, Black Panther PartyMartin Luther (The Roots) i Gregory Porter několikrát nominovaný na Grammy.

Evolutionary Minded EPK video

SOUTĚŽ o 2 vstupy!

Odpovědi posílejte do pátku 6. září na email eva@jazzport.cz

Kolik muzikantů vystoupí na pódiu tento večer?