Festival Jazz bez hranic letos ve velkém stylu (od 17. října do 4. prosince 2013.)

Nositele celkem pěti cen Grammy Award a jednoho laureáta prestižního amerického ocenění NEA Jazz Master Award 2011 za celoživotní úspěchy přiveze na podzim do Plzně festival JAZZ BEZ HRANIC. Osmý ročník renomovaného festivalu potěší nejen posluchače jazzu, ale i muzikanty a poprvé i tanečníky a gurmány.

Festival Jazz bez hranic letos ve velkém stylu (od 17. října do 4. prosince 2013.)V Návštěvnickém centru pivovaru vystoupí 25. října americký trumpetista Randy Brecker. Tento trojnásobný držitel Grammy Award je světovou ikonou jazzu, R&B i rocku. Jeho jméno je spojeno i se vznikem skupiny Blood, Sweat & Tears. Spolu s ním plzeňskému publiku zahrají Jaromír Honzák & Pavel Hrubý Quintet a německá kapela Paulo Morello Group.
Galakoncert festivalu nabídne zážitek v podání jedné z nejlepších amerických vokálních skupin, The New York Voices. Formace ověnčená dvěma cenami Grammy zavítá do Plzně v rámci svého světového turné u příležitosti 25. výročí svého založení.

Závěr JAZZU BEZ HRANIC rozsvítí svým vystoupením držitel prestižní americké ceny NEA Jazz Master Award 2011 za celoživotní úspěchy Dave Liebman. Avantgardní jazzman, který hrával i s Milesem Davisem, zahraje 4. prosince v Domě hudby v Plzni.

Na své si v rámci jazzového svátku přijde mladé publikum. Vojtěch Dyk & B-Side Band to v Parkhotelu rozbalí se svou megashow ze světových rockových a populárních hitů ve swingových big bandových aranžmá.

Skvělou zábavu slibuje také fantastický brazilský zpěvák a kytarista Adriano Trindade, který přiveze brazilskou noc plnou samby s živou jazzovou kapelou!

Osmý ročník festivalu také potěší vyznavače tance. Připraven je swingový bál, na němž se bude tančit v rytmu hudby 30. a 40. let v podání Matouškova Swingbandu. I letos nabídne JAZZ BEZ HRANIC také workshopy pro aktivní jazzmany. K tradiční kytarové a bigbandové dílně Helmuta Nieberleho a Milana Svobody přibyly letos dvě novinky: workshop pro žáky základních uměleckých škol a workshop swingových tanců. Ty přijede vyučovat vynikající taneční mistr Zdeněk Pilecký s partnerkou.

Další festivalovou novinkou bude Týden jazzové kuchyně. Ten chystá na začátek listopadu restaurace PI.JEZ.PI. Festival JAZZ BEZ HRANIC se uskuteční v Plzni a dalších západočeských a bavorských městech od 17. října do 4. prosince 2013.