UHRANČIVÝ OWEN PALLETT v MeetFactory!

Do smíchovské MeetFactory, zavítá 5.srpna kanadský hudební všeuměl OWEN PALLETT, skladatel, zpěvák, houslista, pianista, kytarista, basista, performer a výrazná osobnost tamní nezávislé scény.

UHRANČIVÝ OWEN PALLETT v MeetFactory!Pod pseudonymem Final Fantasy u nás vystupoval třikrát, natočil zde dokonce přelomové album „Heartland“ (2010) a ještě letos vyjde nový opus „In Conflict“, jenž Owen nahrál s Českou filharmonií! Materiál z ní by měl právě v MeetFactory zaznít a připravte se na pořádnou porci temna. Owenovo uchopení elektroniky (zvláště v souvislosti s hrou na jeho dominantní nástroj, housle) je podobně performačně uhrančivé jako třeba u Laurie Anderson.

Hostem Owena bude, a to u nás premiérově, brooklynské duo BUKE and GASE  (objev The National). Hodně se o nich v současné době mluví. Pod jménem dua se skrývají Arone Dyer a Aron Sanchez.

Vystoupení ex-členů post-punkově noisových divočáků Hominid bývají pověstná, jejich sound je ovlivněn vlastnoručně, podomácky vyrobenými hodinek repliky nástroji, aranže tudíž znějí jako z planety opic. Zazní dozajista materiál nejen z úspěšného debutu „Riposte“ (2010), ale především z novinkového alba „General Dome“.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=AVLylgAu6T0[/pro-player]

 

„Nová nahrávka bude z velké části autobiografická, což je pro mě úplně nová zkušenost. Nikdy jsem nepsal písničky o sobě nebo o svém životě, jelikož si nemyslím, že jsem bůhvíjak zajímavá osoba… Album In Conflict, myslím, nejlépe pochopí lidi na pokraji šílenství. Bojoval jsem se spoustou psychických problémů a místo toho, abych vyhledal profesionální pomoc a začal to řešit, nechal jsem se tím inspirovat. Zkoumal jsem sám sebe z různých, dříve nepoznaných úhlů. Textová a vůbec lyrická část je v rámci mé tvorby poměrně originální, nicméně hudebně jsem, myslím, snadno rozpoznatelný. Jinými slovy, nebude to salsa… Spíš zvláštní kombinace temnoty, disharmonie a velkoleposti.“

— Owen Pallett, 2012