Bohemia Jazz Fest 2013

lzeň, Domažlice, Tábor, Liberec, Olomouc, Brno, Zlín, Prachatice, Praha to jsou města, kde se bude konat letní jazzový festival. Festival Bohemia Jazz Fest roztančí historická náměstí těchto devíti českých měst od 10. do 20. července.

V minulých letech se Bohemia Jazz Festival stal jedním z největších jazzových festivalů v Evropě, na který je volný vstup. Festival se svou neobyčejnou kombinací prvotřídní hudby, velkolepých scenérií historických náměstí po celém Česku přitahuje na 80 tisíc návštěvníků každým rokem. Světové jazzové hvězdy letos přijíždí do České republiky a během července vystoupí umělci z dvanácti různých zemí, hrát budou kromě jazzu také strhující směs blues, funku a world music.

Letošní ročník festivalu představí mezi hlavními hvězdami dvě nejlepší jazzové skupiny ze Spojených států – Terence Blanchard Quintet a Medeski, Martin & Wood. Americká nejnovější senzace, jazzová zpěvačka Cécile McLorin Salvant, se se svým vystoupením připojí ke dvěma předním zpěvačkám evropským, k dánské Sinne Eeg a norské Karin Krog.

Medeski Martin&Wood - Live in Maribor

Speciální program se chystá na 11. červenec v Praze – veterán české blusové kytary Luboš Andršt spojí své síly během pódiové jam session se zakladatelem a uměleckým ředitelem Bohemia Jazz Festu Rudym Linkou.

Kompletní program na stránkách festivalu:

http://www.bohemiajazzfest.cz/program/praha/