BLÍŽÍ SE GARANA JAZZ FEST – A OPĚT HVĚZDNÝ!

Ve dnech 11. až 14.července se uskuteční již 17.ročník největšího mezinárodního jazzového festivalu v Rumunsku (a na Balkáně vůbec) GARANA JAZZ FEST. Pro české jazzofily o to lákavější, že se tady mohou cítit jako doma. Garana, malá podhorská obec, se totiž nachází nedaleko českých vesnic v Banátu.
BLÍŽÍ SE GARANA JAZZ FEST - A OPĚT HVĚZDNÝ!Festival pořádá Kulturní nadace Jazz Banat, člen asociace EuropeJazzNetwork, zahrnující mimochodem 89 organizací (festivalů, klubů, nezávislých promotérů apod.) z 28 evropských zemí! Jazz tady zní vpravdě špičkový! Jen posuďte, kdo tady v minulých ročnících kupříkladu vystoupil: Dave Holland, Jan Garbarek, Miroslav Vitouš, Terje Rypdal, John Scofield, Mike Stern, John Abercrombie, Lars Danielsson, Avishai Cohen, Hiromi, Patricia Barber, Victoria Tolstoy…(a samozřejmě domácí jazzmani, včetně jedinečného tria Trigon).

Letošní ročník je opět nabitý slovutnými jmény, zaručujícími (a to díky i naturálnímu prostředí) neopakovatelné hudební a emoční zážitky: Bill Frissel, Charles Lloyd, John Surman, Arild Andersen, Magnus Öström…

Více na stránkách http://www.icr.ro/garanacz