Švédská femme fatale Anna von Hausswolff vystoupí v dubnu v Praze!

Švédská femme fatale Anna von Hausswolff vystoupí v dubnu v Praze!

Typické pro alternativní severskou scénu je kreativita a syrovost, ze které se tají dech. Ve Skandinávii pořád objevujete neskutečné talenty a o většině jste nikdy neslyšeli.

Švédská femme fatale Anna von Hausswolff vystoupí v dubnu v Praze!

9. dubna se do kina Aero jedna velmi talentovaná víla chystá. Anna von Hausswolff vůbec poprvé představí českému posluchači svůj emočně vypjatý gotický pop, který navazuje na tvorbu Kate Bush nebo Antony and the Johnsons. Do Prahy Anna von Hausswolff přiveze skladby ze svého loňského alba Ceremony, za nějž posbírala několik nominací na výroční hudební ceny včetně prestižní Nordic Music Prize pro nejlepší severské album.

Dcera švédského skladatele a zvukového designera Carla Michaela odstartovala svoji hudební kariéru v roce 2009, kdy ji vystoupení na domácím göteborgském festivalu Way Out West katapultoval mezi nejžhavější objevy místní scény. Tuto pozici potvrdila syrovým debutovým albem Singing From the Grave (2010), na němž hrál důležitou roli klavír a samozřejmě její hlas. Druhou desku se Anna von Hausswolff rozhodla natočit v kostele Annedalkyrkan v jejím rodném Göteborgu a Ceremony tak dominuje zvuk varhan, který písním dodává epickou atmosféru. Skladby z výtečně přijaté desky spojuje téma přírody, které se moderní člověk čím dál více vzdaluje. „Ceremony je oslavou života a všeho, co obsahuje, hlavně smrti, protože teprve ve smrti se konečně znovu spojíme s přírodou.“ vysvětluje poselství desky švédská zpěvačka.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=QbP–RsNj70[/pro-player]

„Nechtěla jsem, aby Ceremony byla jen kolekce písní. Chtěla jsem stvořit něco jako film, v němž je každá jedna část spojená s jinou, mění se nálady i prostředí, ale všechno spojuje jedna společná linka. Hodně poslouchám filmovou hudbu, protože se v ní lze pohybovat volně bez ohledu na struktury, které najdeme v komerční hudbě.“ popisuje desku, která dokončila její vzestup mezi smetánku severské scény. K skvělým recenzím se na sklonu roku po zásluze přidaly i nominace na švédské Grammy v kategorii album roku a nebo Nordic Music Prize pro nejlepší skandinávské album. Anna von Hausswolff je hudební živel a její písně propojují severské písničkářství s patosem hlubokých emocí i přírodní lyrikou. Koncertní večer bude doplněn o workshop/seminář s Annou von Hausswolff na téma – varhany v moderní hudbě.

Švédská femme fatale Anna von Hausswolff vystoupí v dubnu v Praze!

Po skončení koncertu se budou promítat úspěšné krátké skandinávské filmy, které zapůjčil Festival krátkých filmů Praha.

Program večera:

18:30 Music Class – workshop/seminář

20:00 koncert Anna von Hausswolff

22:00 krátké filmy „Mental Nord“

 

Více informací a ukázky:

http://www.annavonhausswolff.com