Nebát se snít . . . Flying Lotus poprvé v Praze

Již osmým rokem festival Stimul přiváží průkopníky progresivní elektroniky, noisu a současného jazzu. Rozmanitost a široký záběr festivalu je jako tvorba jednoho z nejosobitějších producentů současnosti Stevena Ellisona aka Flying Lotuse.

Kdo by řekl, že tento osmadvacetiletý mladík spadá do rodiny Coltranů? Alice Coltrane, manželka legendárního saxofonisty Johna, byla Stevenovou pratetou. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by tato skutečnost pomohla Stevenovi k odstartování hudební kariéry. Pomohla mu totiž kabelová televize Adult Swim, která hledala schopné hudební skladatele. Steven tehdy poslal demo a ani nečekal, že by u televize „pro dospělé“ mohl obstát. Vytvořil dílo, kde hudba a animace vytváří jeden dokonalý celek.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=kb4p6TB3pTs[/pro-player]

 

Steven jako pravý vizionář začal míchat hudební styly. Jeho debutové album 1983 (název podle roku narození) pohltí hutnými basovými spodky, ambientem, různými vzruchy nebo vysamplovaným vokálem.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]https://www.youtube.com/watch?v=2uCyv05SG1g[/pro-player]

 

V roce 2008 založil svůj vlastní label Brainfeeder. Pod svá křídla stáhnul mnoho velkých talentů např. Taylor McFerrin, Thundercat, Lorn, Teebs, Tokimonsta, Lapalux nebo The Gaslamp Killer.

Nebát se snít  . . . Flying Lotus poprvé v PrazeSteven Ellison přišel s pojmem, kterému se říká v hudební branži „wonky“. Jedná se o fúzi hip hopu, dubstepu a ambientu.

Albem Until the Quiet Comes (vyšlo 1. října 2012)  potvrdil, že je mistr převleků. Agresivní beaty jakoby navždy zmizely. Jeho kosmo výlet pokračuje v další neprobádané oblasti: lidské podvědomí. Jako hosty do „jiné galaxie“ pozval zpěvačku Erykah Badu a zpěváka anglických RadioheadThoma Yorkea. Oba songy patří k vrcholům celého alba.

14. listopadu v MeetFactory vstoupíme do říše spánku, do světa věčného snění a neobyčejných samplů.