34. International Jazz Festival Praha

Nejstarší český jazzový festival opět rozezní podzimní Prahu! Umělecká agentura Pragokoncert Bohemia a.s. pořádá ve dnech 3. až 20. října 34. ročník Mezinárodního jazzového festivalu Praha. Během devatenácti večerů se v legendárním jazzovém klubu Reduta představí žánrově rozmanitý program plný předních českých i světových big bandů, vynikajících zpěváků a instrumentalistů, zkušených umělců i mladých talentů ze všech světadílů. Letošní festival přinese návštěvníkům vše od klasického jazzu až po rytmy brazilské samby, funky, pulzující groove neo-bop nebo jazz s africkými hudebními kořeny. 

34. International Jazz Festival PrahaNa 34. ročníku Mezinárodního jazzového festivalu Praha se můžete těšit na vystoupení vycházející hvězdy americké jazzové scény, pohledné Aubrey Johnson, která přes své mládí vystupovala s umělci takových jmen, jako jsou Bobby McFerrin nebo Fred Hersch. Další výraznou osobností je nesmírně charismatická a pěveckými cenami ověnčená Melanie Scholtz, rodačka z Kapského Města, která nepřestává svým úžasným hlasem a jedinečným zvukem uchvacovat posluchače po celém světě. Jedním z vrcholů festivalu bude rytmický jazz v podání skvělého kanadského trombonisty Darrena Sigesmunda, který získal mnoho cen nejen jako instrumentalista, ale i jako skladatel. Populární funky s nádechem rytmů nejstaršího kontinentu zahraje baskytarista z Mosambiku Carlos Dalelane. V rámci svého celosvětového turné k nám rovněž zavítá nadějná saxofonistka Nicole Jo.

Stejně jako loňský rok nám bude ctí uvítat další českou legendu neodmyslitelně spojenou s Redutou – tentokrát se můžete těšit na Jiřího Stivína. Mág dechových nástrojů připravil tento koncert jako intro ke svému nadcházejícímu životnímu jubileu, které v listopadu oslaví třemi hudebními večery v Redutě (70x Stivín).

Rovněž jsme poctěni, že se po roce vrací Uwe Plath se svým projektem East West European Jazz Orchestra. Opět budete okouzleni jedinečnou zpěvačkou Dian Pratiwi z Bali a čtyřmi desítkami vynikajících světových muzikantů.

Nezapomněli jsme ani na mladou generaci českých muzikantů. Jako festivalové intro se představí Jan Fečo Quartet, vítěz české soutěže Czech Jazz Contest 2012, uvidíte také progresivní Miroslav Hloucal Quartet, vítěze německé Jazz Prix.