„Kmotři Lounge Music“ DePhazz představí v Roxy své nové album & soutěž o 2 vstupy!

Svoboda v jazzu a lehkost popu, dva základní elementy, s kterými pracuje skupina DePhazz, se znovu potkávají na jejich novém albu. A opět dokazují, proč jim hudební publicisté přezdívají „kmotři Lounge Music“. Už devaté studiové album Pat Appleton, Karla Friersona, Barbary Lahr a Sandie Wollasch nazvané Audio Elastique vyšlo 1. června.

Po prázdninách, 24. září s ním přijedou na Conference do pražského klubu Roxy.  DePhazz se znovu vydali po cestě organické elektronické hudby, která na toulkách potkává mnoho hudebních stylů. Hlavním motivem je sice jazz, ale ten si k sobě pouští všechno, co se mu líbí. Producent a hudební hlava DePhazz Pit Baumgartner si s dalšími žánry pohrává, otáčí je, filtruje, ohýbá, mění elektronickou hudbu na akutistickou. Na první poslech šestnáct nových skladeb desky Audio Elastique dráždí, na ten druhý harmonizuje. Posluchač na albu najde swingové koláže okořeněné klasickým šansonem, elektronické downtempové skladby i čistý jazz.

První deska De Phazz – Detunize Gravity se zrodila v roce 1997, kdy Pit Baumgartner, rodák z Heidelbergu, dal dohromady první verzi kapely. V té době už měl na svém kontě spolupráci na pěti albech jiných hudebníků. Kromě Baumgartnera, jsou stálicemi hudební sestavy projektu i soulová zpěvačka Pat Appleton a charismatický vokalista Karl Frierson, rodák z Jižní Karolíny, který se v Německu usadil po pětileté službě v US Army Europe Band and Chorus. Aktuálně do kapely patří i Barbara Lahr. V Praze toto kvarteto 24. září doprovodí band čítající další čtyři muzikanty. Skladby DePhazz často zní jak z nejrůznějších loungeových kompilací, jako je fenomenální Hotel Costes a Science Fiction Jazz, tak z filmových dokumentů. De Phazz si vybral například režisér italského dokumentárního snímku o slavném automobilové závodě Mille Miglia (Tisíc mil). Multižánrová, těžko zařaditelná produkce oscilující na hraně mezi jazzem, downtepmem, triphopem a inteligentním popem okořeněná skvělými samply, prvky turnablismu a dech beroucími vokály ale De Phazz řadí mezi nejzajímavější projekty současnosti. V roce 2002 byli v Německu nominováni na prestižní hudební ceny Echo. De Phazz poprvé v Česku vystupovali na festivale Love Planet v roce 2005 v Táboře. Do stanu Red Zone se ale dostala jen polovina z lidí, kteří o jejich koncert měli zájem. S velkým zájmem se setkal i zatím jejich poslední koncert v Česku v květnu 2010, kdy přijeli s úspěšnou deskou LaLa 2.0.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKY O 1×2 VSTUPY

Odkud kapela DePhazz pochází a jmenujte jejich debut.

Pište na email eva@jazzport.cz do 20.9. 2012.