Pulzující energie žánrů – Free Fest Troja – se blíží!

V sobotu 12. května se mohou nadšenci precizního jazzu, uhrančivých melodií arabského světa a strhujícího electroswingu těšit na jednu z prvních festivalových akcí této sezóny! Festival Free Fest Troja, který si už na začátku své existence vytyčil filozofii „smývání hranic a limitů v hudebních žánrech a stylech“, bude hostit kapelu Al-Yaman s jemenskou zpěvačkou Ashwaq Abdulla Kulaib či francouzskou rozdivočenou formaci Caravan Palace.

Ta v pražské Tróji odstartuje své evropské turné k nové desce Panic!
[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=FNdf-M7p7Hk[/pro-player]

Další ročník festivalu Free Fest Troja je v mnoha ohledech opět výjimečný – na jednom pódiu se setkají formace, které ve své produkci zajímavým a neobvyklým způsobem mísí nejrůznější žánry i nástroje, a i když nebrázdí už poněkolikáté českými festivaly, jejich vystoupení přesvědčují svou kvalitou. Ve většině případů tyto kapely a projekty doposud vystupovaly jen v temnotách klubů a barů, ovšem na Free Fest Troja se budou moci poprvé ukázat publiku pod širým nebem!

Caravan Palace 2012_press_2

Na pódiu u příležitosti pátého ročníku vznikne unikátní festivalový Electric Jam Band, který nikde jinde ve svém složení neuvidíte! Letos přijali pozvání: rakouský saxofonista Werner Zangerle či americký kontrabasista George Cremaschi. Zajímavá novinka je ta, že tento rok je vstupné doprovolné – záleží jen na nás, jak velkou částkou vyjádříme svůj obdiv k tomuto  obdivuhodnému festivalu.

Oficiální stránky festivalu: www.freefesttroja.cz