Debutové album ETERNAL SEEKERS vychází u Animal Music v nové podobě a s bonusem & soutěž o 3 CD!

Soubor Eternal Seekers vydal v roce 2008 debutové album, za které Lenka Dusilová obdžela Anděla jako zpěvačka roku. Kromě ní tvoří soubor klavíristka Beata Hlavenková a členové Clarinet Factory. Album, které poslední dva roky chybělo na trhu, nyní vychází s novým obalem a s bonusem u Animal Music.

eternal_seekers_cover

Zatímco album Eternal Seekers potvrzovalo po vydání své kvality, nacházelo posluchače a sbíralo nadšené kritické ohlasy, věnovali se všichni zúčastnění svým sólovým projektům. Lenka Dusilová nedávno vydala vynikající sólové album Baromantika, za které opět získala Anděla jako zpěvačka roku, Beata Hlavenková vydala v roce 2009 své autorské album Joy For Joel ve spolupráci s hudebníky z USA a Kanady, které bylo nominováno na Anděla v žánrové kategorii jazz a blues, spolupracovala s Lenkou Dusilovou na albu Baromantika a účastnila se mimo jiné též nahrávání alba skupiny Face of the Bass s Jaromírem Honzákem (2011), které bylo rovněž nominováno na Anděla v žánrové kategorii jazz a blues. Clarinet Factory vydali v roce 2010 album Out Of Home (na němž spolupracovali s Alanem Vitoušem, Lenkou Dusilovou a Epoque Quartetem) a pro výstavu obrazů Amadea Modiglianiho vytvořili kompozice zachycené na albu Echoes Of Colours (2010). Nezaháleli ani hosté Eternal Seekers – kontrabasista Tomáš Liška vydal sólové album Invisible World (2009) nominované na Anděla v žánrové kategorii jazz a blues a účinkoval na albech Points, Mateje Benka, Druhé trávy, Cyrille Oswalda, Tomáše Hobzeka a Steva Walshe; kapela Vertigo, jejímž členem je bubeník Dano Šoltis (taktéž spolupracující s řadou dalších umělců), vydala v roce 2011 album Metamorphosis, za které obdržela Anděla v kategorii jazz a blues. Lenka Dusilová a Beata Hlavenková v roce 2011 vytvořily spolu s Michalem Ratajem hudbu k filmu Roberta Sedláčka Rodina je základ státu, který se stal filmem roku v Cenách české filmové kritiky.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=_flevgjKTmI[/pro-player]

Autorem nového obalu alba Eternal Seekers je Aleš Najbrt, v bookletu jsou použity fotografie Petry Hajské ze křtu alba při koncertu v kostele Pražská křižovatka. Bonusem je dosud nevydaná nahrávka písně “Smiluje”, kterou Eternal Seekers pořídili pro film Rodina je základ státu; toto akustické provedení skladby vytváří zajímavý kontrast k nahrávce téže skladby na albu Lenky Dusilové Baromantika.

Soutěž o 3CD této úžasné kapely:

Kolik stálých spolupracovníků má Eternal Seekers? Vyjmenujte…

Odpovědi pište na email eva@jazzport.cz do 10.4. 2012

Eternal Seekers: www.eternalseekers.cz

[TINY-CONTACT-FORM]