Czech jazz contest v Redutě 21.2. – 14.3.

REDUTA JAZZ CLUB PRAHA a ČESKÁ JAZZOVÁ SPOLEČNOST uvádějí soutěž mladých interpretů CZECH JAZZ CONTEST, která startuje 21. února a vyvrcholí finálovým večerem 17. března 2012! Navazuje na tradice soutěže Junior jazz, jejíž finalisté se dnes mohou pyšnit úspěchy jak na české, tak na mezinárodní hudební scéně. Mladí hudebníci dostanou svou šanci prosadit se na stage legendárního jazz klubu.

CZECH JAZZ CONTEST letošním ročníkem navazuje na velmi úspěšnou mezinárodní soutěž Junior Jazz, pořádanou do roku 2009. Tato dnes již legendární soutěž měla v naší zemi třináctiletou tradici. Mezi finalisty a vítěze předchozích ročníků patří kapely a interpreti, kteří se dnes mohou pyšnit úspěchy jak na české, tak i na mezinárodní hudební scéně (např. Quattro Formaggi (CZ), Biotone (PL), Mocca Malacco (CZ), Switch On Quintet (PL), Ring Trio (D), Karel Růžička jr. (CZ), Ondřej Štveráček (CZ) a mnoho dalších).

CZECH JAZZ CONTEST je jedinečný souboj mladých osobností nejen českého jazzu, primárně určený pro mládež a studenty, avšak svým charakterem a doprovodnými akcemi bude přitažlivý i pro širokou veřejnost. Cílem akce je zviditelnění mladých českých kapel formujících se zejména na konzervatořích a uměleckých školách a rovněž přiblížení kvalitní jazzové hudby jejich vrstevníkům, a to atraktivní formou soutěže ve stylových prostorách Reduty.

  • POROTA
  • Emil Viklický, Milan Svoboda, Rostislav Fraš, Ondřej Štveráček a další.

Ani letošní ročník nebude v tomto ohledu výjimkou a do poroty usednou opět hudební osobnosti zvučných jmen. Czech Jazz Contest je jedinečné setkání mladých osobností českého jazzu, hudební projekt primárně určený pro mládež a studenty, avšak svými doprovodnými akcemi bude přitažlivý i pro širokou veřejnost. Cílem akce je zviditelnění mladých českých kapel a rovněž přiblížení kvalitní jazzové hudby jejich vrstevníkům, a to atraktivní formou soutěže ve stylových prostorách Reduty.

  • [intlink id=“3279″ type=“post“]Reduta[/intlink]