Post jazz, electro clash, future funk! To vše je Grand Pianoramax! Soutěž o 4×2 vstupy!

Black Cracker, který vystupuje a komponuje pro CocoRosie a produkoval „art raperku“ Bunny Rabbit, přijede do Prahy jako exkluzivní host dvojice Grand Pianoramax. Jejím hudebním mozkem je švýcarský pianista Leo Tardin, vítěz klavírní soutěže prestižního jazzového festivalu v Montreux, který koncertoval a nahrával například s Erikem Truffazem, Royem Ayersem nebo s legendárními Last Poets.

Když se spojil s rockovým bubeníkem a založil Grand Pianoramax, debutové album na downloadech iTunes přilákalo rekordní počet zájemců a vzbudilo nadšené recenze na obou stranách Atlantiku. Skupina byla vybrána jako showcase exkluzivního veletrhu SXSW v Texasu, své poslední album Smooth Danger natáčela v Bombaji, Berlíně, Paříži i v Anglii, nahrávku masteroval Shawn Joseph, spolupracovník Portishead. Skupina má za sebou velkolepé americké turné s funkovým velikánem Maceo Parkerem, jejich nahrávky jsou kultovními klenoty a vycházejí souběžně na vinylu.

Grand-Pianoramax1Leo Tardin je všestranný mág kláves, zvukové vrstvy na sebe skládá s vědeckou důkladností, analogovou elektroniku kombinuje s plným zvukem klavíru. Kritika píše, že Tardin volí podobné zvuky, jaké kdysi zpopularizovali Herbie Hancock, Pink Floyd a The Who, zatímco jeho útoky na klávesnici piana připomínají rané Einsturzende Neubauten, Diamandu Galas, Phuture Phunk a Grime.

Na albech se podílejí prominentní hosté, vedle Black Crackera například Mike Ladd. Oba navazují na komercí nedotčenou společensky motivovanou větev hip hopu.  „Představte si Joannu Newsom, jak se motá kolem kontejneru s odpadky a místo harfy kolem sebe mává Ghetto blasterem, popisuje kritika Black Crackera. Dobrým příkladem je Roulette, první singl z alba Smooth Danger, na videu z koncertu v Bombaji, s hostujícím Karsh Kale na tabla.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=pw_MSOwYvSQ&feature=youtu.be[/pro-player]

K poslechu i stažení je k dispozici aktuální album Smooth Danger:  http://grandpianoramax.bandcamp.com/

Čtyři nadšenci této experimentální kapely mohou být 17.2. v Paláci Akropolis!

Otázka zníLeo Tardin, mozek této kapely, spolupracoval na svých projektech se známými muzikanty, tušíte, kteří to byli? Stačí dvě jména.

[TINY-CONTACT-FORM]

Soutěž končí ve středu 15.2., výherce budeme kontaktovat emailem. Vstupy platí pro 4 výherce a jejich doprovod.