KC Vltavská uvádí řadu jazzových koncertů Elektra Jazz
David Dorůžka

KC Vltavská uvádí řadu jazzových koncertů Elektra Jazz

Kulturní centrum Vltavská startuje v únoru novou řadu jazzových koncertů s názvem Elektra Jazz. Každé úterý vystoupí v klubovém sále Elektra přední interpreti české jazzové scény. Sérii koncertů otevírá 7. února světově uznávaný kytarista David Dorůžka se svým triem.

Program jazzových večerů slibuje pestré zážitky pro fanoušky jazzové hudby i širokou veřejnost. Na své si přijdou jak příznivci progresivního jazzu, tak i návštěvníci, kteří mají rádi zpěvné melodie a mix různých hudebních žánrů. Po Dorůžkovi, který obdržel za svá alba již dvě hudební ceny Anděl, vystoupí 14. 2. Los Quemados se svěžím mixem jazzu, latina, funky a afro music. Následující úterý bude patřit jedné z nejvýraznějších skupin středoevropské hudební scény kapele Vertigo, jež přijede do Vltavské v rámci turné k 10 letům existence. Vertigo vytváří svébytný zvuk kombinující world music, vážnou hudbu, free jazz i pop spolu s violoncellem a osobitým hlasem Doroty Barové. Elektra Jazz dále nabídne koncerty nadějné Terezy Rajnincové & Groove Inn, legendární zpěvačky Jany Koubkové se skvělou doprovodnou kapelou a dalších skupin. Březnový program završí další výrazná osobnost domácí scény kytarista Libor Šmoldas se svým kvartetem.

David-Doruzka-web

Dramaturgyně Vltavské Simona Andělová k jazzovým koncertům dodává: „Rádi bychom naplno využili potenciál našeho menšího sálu Elektra a naučili návštěvníky chodit pravidelně na klubové akce. Snažili jsme se připravit zajímavé a žánrově pestré koncerty, které by zaujaly nejenom jazzové fanoušky, ale i naše stálé návštěvníky“. V příštích měsících se v Elektře kromě jazzu objeví také zpěvačka Načeva & Justin Lavash, folkoví písničkáři vystupující v rámci celoročního festivalu Hudební sklepy (Circus Ponorka, Václav Koubek,…) a další zajímaví umělci.

Informace o kompletním programu KC Vltavská hledejte na webu www.vltavska.cz a Facebooku www.facebook.com/vltavska.