Lanugo vydává dnes nové album & soutěž o 3 CD

Nové album nadžánrového hudebního uskupení vyjde 9. listopadu, přesně dva roky po kritiky i posluchači velmi oceňovaném autorském debutovém CD. Ve středu 9. listopadu se v horním foyeru Nové scény Národního divadla, v prostoru s pozoruhodným výhledem na Prahu, od 21 hodin uskuteční také speciální koncert kapely Lanugo, který vyvrcholí slavnostním křtem. Kmotrem desky je Milan Cimfe. Spolu s ním bude hostem koncertu také Miroslav Hloucal (Infinite Quintet) a vokálně-perkusivní soubor složený pouze pro tuto příležitost z hudebníků nejmladší jazzové generace.

Lanugo_Marketa Album Lanugo 2011 se nahrávalo ve studiu Sono nedaleko Unhoště, část se dotáčela ve Studiu Spálená kytaristy kapely Lanugo Mirka Šmilauera. „Práce na albu byla hodně intenzivní, ale veřím, že lidé, co mají hudbu rádi, naše úsilí ocení,“ dodává Markéta Foukalová. Už na debutové desce se objevil zvuk smyčců a nejinak je tomu i tentokrát, o smyčcový doprovod se postaral Vladan Malinjak.

Deska vznikla pod producentským vedením klavíristy kapely Viliama Béreše a pod zvukovým dohledem respektovaného Milana Cimfe. Milan Cimfe se na desce představil nejen jako zvukový inženýr, ale také v roli zpěváka, společně s Markétou Foukalová v jediném duetu desky. Album vychází ve vlastní produkci kapely. Grafická podoba alba a webu kapely je dílem mladého progresivního graficko-designerského dua ExLovers. Koncertní kostýmy připravila mladá návrhářka Petra Pluháčková, studentka Ateliéru módní tvorby VŠUP.

Kapela Lanugo je jedinečnou, ale na české hudební scéně již zavedenou formací. Svůj debut skupina vydala u prestižního jazzového vydavatelství Animal Music, ačkoliv je v jejich hudbě slyšet pop, rock, electro a jazz až jako příchuť. Výraznou osobností kapely je charismatická zpěvačka, skladatelka a textařka Markéta Foukalová. Příjemná barva a neuvěřitelný rozsah jejího hlasu se prolíná s dynamickým doprovodem v emotivních a posluchačsky atraktivních skladbách. Živá vystoupení Lanuga nabízejí strhující zážitek, především díky špičkové úrovni profesionálních mladých hudebníků.

Tři výherci se mohou těšit na nové CD této kapely. Na odpovědi se těšíme do 25.11. 2011.
Soutěžní otázka zní:
Kolik členů má kapela LANUGO?

[TINY-CONTACT-FORM]