Večer Štěpána Markoviče na Karlštejně: Jazz pro císaře a krále

V sobotu 21. května od 19.00 hodin se hrad Karlštejn rozezní jazzovými tóny. Přední český jazzman Štěpán Markovič pozval své hosty i studenty Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze na první jazzový koncert na nejznámějším českém hradě.

27_markovicgulocar.jpg

Na karlštejnském pódiu se vedle pedagoga-jazzmana vystřídají jedni z nejnadanějších studentů školy. Svou účast v hledišti již přislíbila řada českých celebrit. Nenechejte si uniknout komorní večer plný jazzové hudby v tajemné atmosféře středověkého hradu císaře a krále Karla IV.

Jazzový saxofonista Štěpán Markovič, který doprovázel vedle neuvěřitelného množství tuzemských i zahraničních hvězd dokonce i Ray Charlese, Lizu Minnelli či prezidenta Billa Clintona, působí od roku 1998 jako pedagog na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze a Casa del Jazz v Římě.

Jeho projekt Saxtet, který je složen z nejnadanějších studentů, je znám nejen na domácí, ale i zahraniční hudební scéně. Mezi posluchače pedagogického hudebního projektu Saxtet patří i prezident České republiky profesor Václav Klaus, který byl současně i kmotrem jejich prvního alba Saxtet – Jazz na Hradě.

Umístění sobotního koncertu na nádvoří hradu Karlštejn proto také není náhodné: Štěpán Markovič a jeho spoluhráči, věnující se i italskému publiku a tamějším studentům, tímto chtějí vzdát poctu císaři Svaté říše římské a českému králi Karlu IV.

Foto: JazzBoo