Pestrá dávka zážitků od Rachot Production & soutěž o 2×2 vstupy na Respect Festival!

Agentura Rachot Production, která byla založena v roce 1990, se zaměřuje na pořádání a zprostředkování koncertů nekomerčních žánrů, jako je např. alternativní rock, improvising, free jazz, současná hudba nebo etnická hudba. V posledních letech se agentura zaměřuje především na pořádání koncertů zahraniční world music v rámci celoročního cyklů, které každoročně vrcholí dvoudenním pražským festivalem.

Stále známější zpěvačka Sophie Hunger se před berlínským koncertem s Marianne Faithfull  zastaví v Praze. Koncert se koná 25.5. v Paláci Akropolis. Podle německé mutace časopisu Rolling Stone patří k 10 nejlepším objevům roku 2009, ve Švýcarsku a Německu ji řadí k hvězdám první velikosti.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=1srDNADUTSY&feature=related[/pro-player]

respect-2011-posterDalší lahůdkou je již čtrnáctý ročník pražského festivalu Respect, exkluzivní a průkopnické přehlídky world music, který přináší i letos jak legendy žánru, tak hudbu z dosud nezmapovaných oblastí. Jedním z hlavních cílů festivalu Respect, jehož vizuální kampaň v letošním roce doprovází slogan Hudba dělá člověka!, je přispět prezentací hudebních skupin z nejrůznějších kulturních a náboženských oblastí k rozvoji otevřené a tolerantní společnosti. „Smyslem festivalu není ukázat v Čechách známé a často již „provařené“ hvězdy, které by jistě přitáhly velký počet návštěvníků. Každým rokem nám jde spíše o možnost poskytnout českým posluchačům ochutnávku toho nejzajímavějšího, co se v daném hudebním žánru ve světe děje, co sklízí uznání na renomovaných světových festivalech a na co by u nás jen stěží narazili. Všech deset skupin, které na festivalu vystoupí, splňují ty nejvyšší kritéria a já věřím, že jejich vystoupení přinese návštěvníkům silný a obohacující zážitek, ať už půjde o etiopsko-holandské The Ex s Getatchewem Mekuriou, alžírskou písničkářku Souad Massi či jednu z nejlepších kapel současnosti Staff Benda Bilili z Konga,“ říká zakladatel a ředitel Respect festivalu Borek Holeček. K nejvýznamnějším interpretům, kteří vystoupili na předešlých ročnících festivalu, patří např. jamajská skupina The Skatalites, světoznámý hudebník Manu Chao, známý balkánský dechový soubor Fanfare Ciocarlia či oceňované slepecké duo z Mali Amadou & Mariam.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=9BHQsjJg_pk[/pro-player]

Soutěž o 2×2 vstupy na letošní Respect Festival, otázka zní:

V jakém roce vystoupila známá norská zpěvačka Mari Boine na Respect Festivalu?

Soutěž končí 1.6.2011

Více informací  www.rachot.cz

[TINY-CONTACT-FORM]